PNL a introdus azi, în proiectul stării de alertă o prevedere neconstituțională: Starea de alertă intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial și nu după trei zile de la publicare așa cum prevede Constituția. PSD, USR, UDMR s-au abținut de la vot.

Liberalii susțin că articolul “se bucură de prezumția de constituționalitate. Nu e nicio decizie CCR care sa dispună în contra”, explică un deputat liberal, membru în Comisia Juridică.

De precizat este că art. 78 din Constituție prevede: „Art. 78. – Legea se publică în Monitorul Oficial al României și intră în vigoare la 3 zile de la data publicării sau la o dată ulterioară prevăzută în textul ei.”

Deputatul PNL, Florin Roman a depus un amendament care prevede că legea privind starea de alertă să intre în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial și nu după 3 zile de la promulgare, așa cum prevede Constituția. Propunerea a fost votată de PNL, PRO România și Minorități în timp ce PSD, USR, și UDMR s-au abținut.

sursa

Articolul precedentTopul județelor după amenzile din starea de urgență: în Bihor, suma e de 40 de ori mai mare decât în Gorj
Articolul următorÎntrebare de la cititori: O amendă de 1.300 de lei pentru o viteză de 172 de kilometri pe oră e justă?