După ce mai mulți fani, antrenori, jucători și oameni de fotbal au făcut presiuni împotriva ei, Super Liga a fost suspendată. Șase cluburi din Premier League își anunțaseră deja ieșirea din noua competiție, iar Inter Milano a luat aceeași decizie, forțând organizatorii să facă un pas înapoi. ​
După Manchester City, la începutul serii, Liverpool, Manchester United, Tottenham și Arsenal și-au anunțat retragerea din controversatul proiect al Super Ligii.

Chelsea s-a retras și ea după ce, marți, sute de fani au protestat blocând autocarul echipei la sosirea pe Stadionul Stamford Bridge pentru meciul cu Brighton.

Pe lângă echipele din Anglia, Inter a anunțat și ea că nu va participa în Super Ligă, iar Barcelona, Real Madrid și Atletico așteptau poziția oficială a echipelor rămase.

Potrivit TV3 Catalunya, preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, a asigurat că nu va ratifica aderarea clubului la Super Liga până când nu va avea acordul suporterilor-membri, socios: “Echipa lor, decizia lor”.

Şi Atletico Madrid este gata să-şi reconsidere poziţia.

Presiunea de pe umerii oficialilor Super Ligii devenise deja prea mare, astfel că, la numai 48 de ore după anunțul înființării, noua competiție va fi suspendată, proiectul având nevoie de ”regândire”.

Comunicatul oficial

“Super Liga Europeană este convinsă că situația actuală din fotbalul european are nevoie de schimbare. Am propus o nouă competiție europeană pentru că sistemul existent nu mai funcționează.

Propunerea noastră este să permitem sportului să evolueze în timp ce generează resurse și stabilitate pentru întreaga piramidă a fotbalului. Se dorește inclusiv susținerea comunității fotbalului în lupta pentru depășirea problemelor financiare generate de pandemie. De asemenea, proiectul nostru ar urma să asigure plăți de solidaritate mult mai generoase pentru părțile interesate.

În ciuda anunțului despărțirii, făcut de cluburile din Anglia forțate de presiunea din jurul lor, suntem convinși că propunerea noastră respectă în totalitate legea europeană și regulamentele în vigoare. Acest lucru a fost demonstrat astăzi printr-o decizie luată în instanță, urmând ca Super Liga să fie apărată față de acțiunile terților.

Ținând cont de circumstanțele actuale, vom reconsidera cei mai potriviți pași pentru a regândi proiectul, având mereu în minte scopul nostru de a oferi fanilor cea mai bună experiență și de a asigura suport financiar întregii comunități a fotbalului.”, se anunță în comunicatul emis de Super Liga Europeană, potrivit Eurosport.

Cele 12 cluburi fondatoare erau AC Milan, Arsenal Londra, Atletico Madrid, Chelsea, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham, în timp ce Florentino Perez era președintele competiției. (sursa)

Articolul precedentDe ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile?
Articolul următorAUR a anunţat înscrierea în partid a doi dintre fondatorii USR