Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă luni că au fost depuse şapte oferte pentru construcţia sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde şi tunelul Meseş.

Ministrul arată că este ”o lucrare extrem de complexă”, iar durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării şi 60 execuţiei. Sursa de finanţare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile, mai spune Grindeanu.

”Au fost depuse 7 oferte pentru construcţia sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde şi tunelul Meseş! CNAIR a anunţat astăzi depunerea pentru proiectarea şi execuţia subsecţiunilor Poarta Sălajului- Zalău (inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseş) şi Zalău- Nuşfalău (cu o lungime totală de 41 de km)”, scrie ministrul pe Facebook.

Sorin Grindeanu arată în postare că ”fiecare dintre constructorii şi proiectanţii din România- Bosnia Herţegovina, Turcia şi Italia care au depus oferte au în faţă lor o imensă provocare”.

”Vorbim de o lucrare extrem de complexă ce implică execuţia faimosului Tunel Meseş (cu două galerii) în lungime de 2,89 km şi cu 2 benzi de circulaţie pe sens, precum şi construcţia a 65 de viaducte, poduri şi pasaje. Durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării şi 60 execuţiei. Sursa de finanţare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile”, precizează ministrul. (sursa)

Articolul precedentGuvernul, după declarațiile lui Ponta privind tragedia din Crevedia: Reprezintă o opinie personală, care nu are legătură cu activitatea guvernului
Articolul următorBihorul sub cod galben