Activitatea în școli va fi paralizată miercuri, timp de două ore, de o grevă de avertisment a profesorilor. Este însă doar o etapă impusă de lege, înainte de greva generală.

Liderii celor mai mari sindicate din educație anunță că de luni, 22 mai, cursurile vor fi suspendate pe termen nelimitat, la toate clasele unde predau profesori afiliați protestului.

O sută de mii de angajați din învățământ vor opri munca, iar preșcolarii și elevi vor rămâne în săli, fără să facă lecții, supravegheaţi de profesori, de la 11 la 13. De luni, sindicaliştii vor să suspende orele pe termen nelimitat.

Simion Hăncescu: „Procentul este de 71,2% grevă din membrii sindicali, ceea ce este foarte mult. Prin comparație, la precedenta grevă generală, de acum 18 ani, procentul a fost de la 60%.

Peste o lună începe Evaluarea Națională

Liderii de sindicat au avut un mesaj extrem de dur pentru colegii care au refuzat începerea grevei și cărora le atribuie legitimarea unei situații nocive pentru sistemul de învățământ. Pentru părinți a fost lansat un apel să înțeleagă situația și… de luni încolo să țină copiii acasă. Pentru că în unele școli toți profesorii au semnat pentru grevă. Și pentru că dascălii pot sta în cancelarie, nu neapărat în clase, nu ar avea cine să stea cu elevii.

Greva generală începe cu numai o lună înainte de evaluarea națională și bacalaureat, în care sunt implicați peste 300.000 de elevi.

Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret: „Votul pe care l-au dat și participarea la referendum înseamnă o acțiune împotriva sărăciei… Nu mai acceptăm să fim umiliți.”

Ministrul Ligia Deca a anunțat că inițiatorii protestelor vor fi chemați zilele viitoare la negocieri ale contractului colectiv de muncă. Între timp, și federația sindicaliștilor din administrație și asistență socială a anunțat că are în plan declanșarea unei greve.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentO delegație a Parlamentului European a venit în România să verifice situația urșilor. Ministrul Mediului: Nu mai acceptăm sfaturi de la ţări care au exterminat urşii de 100 de ani
Articolul următorMeseriile viitorului. Joburile care nu pot fi înlocuite de inteligența artificială