O poză cu Florin Cîțu cu un craniu pe o bluză inscripționată Metallica face valuri pe rețelele de socializare. Cel care a postat-o primul, un jurnalist de la PRO TV, a spus că a primit-o de la un prieten, care nu a vrut să devină celebru, așa că a arătat-o el celor care vor să vadă cât de ”normal” este premierul PNL al României.

Numai, că, surpriză, poza NU este de acum, ci mai veche. Aceeași poză, aceleași cadre, au fost postate în martie anul trecut, când, la fel ca în poza de acum, Cîțu purta aceeași bluză, iar ofițerii SPP, deghizați și ei în cumpărători, purtau aceleași haine. Trebuie să precizăm, puțin, și contextul de la acea vreme: Cîțu era și atunci tot premier, chiar dacă unul doar desemnat, și urma să refuze, tocmai înainte de votul din Parlament, mandatul de la Klaus Iohannis.

În decembrie, poza a fost ”reciclată” și a fost din nou publicată ca fiind pentru prima oară.  Un alt fake news, o altă manipulare. Tot pentru a reaminti contextul: Cîțu doar ce depusese jurământul de premier.

Mai facem o scurtă precizare: aproape toate televiziunile și site-urile au prezentat poza cu Cîțu ca și când ea ar fi făcută acum, așa cum a dezinformat jurnalistul de la PRO TV, fără o minimă verificare. (sursa)

Articolul precedentRomânia, dependentă de alimentele din import. Aproape 60% dintre produsele de la raft provin din alte ţări
Articolul următorUn bărbat care livrează mâncare imploră clienţii să îi lase bacşiş: „Voi rămâne fără casă”. Clipul a devenit viral