Conform unor date dezvăluite recent de presă, Asociația pentru promovarea turismului din Oradea (APTOR), a cheltuit în perioada 2015-2019 aproape 25 de milioane de lei, din banii orădenilor, pentru promovarea imaginii lui Ilie Bolojan.

Probabil că respectivul organ de propagandă al Primăriei Oradea intenționează transformarea lui Bolojan în obiectiv turistic, doar că a ”uitat” să ne spună…

Spre comparație, campania prezidențială a lui Klaus Iohannis din 2019 a costat PNL, conform acelorași surse, 18 milioane de lei.

Adevărul pe care propaganda PNL și a lui Ilie Bolojan încearcă din greu să îl ascundă este acela că orădenii trăiesc prost, iar județul întreg suferă.

Adevărul este acela că tras în jos de salariile mizere din Oradea – pe care Bolojan a condus-o 12 ani, Bihorul – pe care Bolojan îl conduce de aproape trei ani deja, se află abia pe locul 26 la nivel național după salariul mediu net, conform datelor INS.

Deși Bolojan a încercat, pe vremea când încă era primar, să dea vina pe restul județului, adevărul este că două treimi din salariații bihoreni lucrează în Zona Metropolitană Oradea. Este clar, așadar, cine pe cine trage în jos.

Conform datelor disponibile, aproape 60% dintre orădeni câștigă un salariu net situat între 2.000 și 4.000 de lei pe lună.

Salariul mediu net pe țară este de 4.254 de lei. În Oradea este de doar 3.373 lei. Adică foarte puțin!

În acest context, Primăria Oradea își permite, din banii bieților orădeni, să dea milioane de euro pentru propagandă.

Și tot în acest context, bugetarii Ilie Bolojan – președintele Consiliului Județean Bihor și Florin Birta – primarul Oradiei, se aflau anul trecut pe primele locuri pe țară după banii donați partidului din care fac parte.

Și ca totul să fie bine, un consilier local PNL din Oradea declara recent, fără să clipească, că nivelul de trai din Oradea este similar oricărui oraș din Occident! O minciună mai gogonată nu am auzit de mult…

Aș mai putea spune multe lucruri, dar, cel puțin astăzi, am să mă opresc aici. În ciuda propagandei plătite din bani publici, adevărul vorbește de la sine.

Declarație politică, Senatul României, 07.06.2023

Articolul precedentActorul Geoffrey Rush, oaspete la un conac din Transilvania
Articolul următorAtenție, șoferi! Farurile de zi devin de azi obligatorii pe toate drumurile publice