Ceva nu este în regulă când autoritățile statului (de la Guvern până la primărie) îți vor binele cu forța, scrie printreranduri.net.

E dubios rău când autoritățile statului ajung să încalce legea doar să își facă ție bine. Chiar și în situații excepționale, cum trăim în această perioadă. Pe bună dreptate, oamenii se întreabă: oare ce i-a apucat pe acești politruci de au ajuns atât grijulii față de sănătatea noastră?

În general, orice încălcare a legii, într-un stat de drept, cum se pretinde și România, trebuie sancționată. Cu atât mai mult, trebuie sancționate autoritățile care au rolul de a apăra statul de drept și care ajung să încalce legea. Este inacceptabil ca o autoritate publică să încalce legea și Constituția! Nu se poate ca Statul să încalce drepturile cetățenilor pretinzând că prin asta le face un bine! În numele luptei anti-COVID, nu poți să calci în picioare drepturile oamenilor! E ilogic, imoral și ilegal! Chiar inuman!

Augustin Zegrean nu mi-a fost niciodată simpatic, dar de data asta, trebuie să îi dăm dreptate: „Ori facem stat de drept și respectăm toate regulile statului de drept, ori ne jucăm de-a țara”. Adevărul este că până astăzi, actualii guvernanți s-au cam jucat. Fie pentru că au fost depășiți de situație și nu au știut ce să facă (incompetență & prostie), fie pentru că le-a convenit situația și au putut fura mai mult (ticăloșie & hoție). Avem, din păcate, suficiente exemple care ne dovedesc aceste lucruri.

Analizând atent situația de astăzi din România, observăm că, de fapt, în spatele bunelor intenții ale autorităților nu se ascund altceva decât incompetență, prostie, ticăloșie și hoție.

Drepturile românilor au fost suspendate și încălcate NU pentru a le proteja mai bine sănătatea! Eventual, acesta este doar un efect colateral (side effect) al acțiunilor guvernamentale. Drepturile au fost suspendate și legile au fost încălcate pentru ”liberalilor” a început să le placă guvernarea autoritaristă în umbra căreia pot sifona nestingheriți banii statului.

Este trist pentru istoria liberalismului din România că așa-zișii urmași ai Brătienilor să se orienteze în carieră după antimodele precum Putin, Erdogan sau Lukașenko. Din păcate, PNL se afundă tot mai mult în mocirla incompetenței și hoției, ambele mascate atent de leadershipul de tip ”mână forte”. Odată pornită însă coborârea pe toboganul anti-democrației și a autoritarismului de ”dreapta”, e greu să te mai oprești, iar dictatura sanitară este atât de ușor de folosit împotriva oamenilor!

Să luăm două cazuri tipice pentru modul de operare ”liberal”.

citiți continuare pe pagina printreranduri.net

Articolul precedentParlamentul cere oficial Guvernului să spună cine face parte din Grupul de Comunicare Strategică
Articolul următorAverea și interesele lui Bolojan