Conform Politico, Anthony Garder, fostul Ambasador al SUA pe lângă UE, îl îndeamnă pe președintele ales Joe Biden să urmeze cu exactitate modelul lui Trump din 2016 și să îi zboare pe toți ambasadorii numiți, politic, de acesta din urmă, chiar în ziua inaugurării.

În Ianuarie 2016, cu ocazia inaugurării sale ca președinte, acesta i-a concediat pe toți ambasadorii numiți (tot politic) de Obama, fără a le da acestora, așa cum era cutuma, răgazul necesar pentru a-și face aranjamentele de plecare, precum cele legate de situația locativă ori de educația copiilor.

La ora aceasta, Statele Unite nu au reprezentant pe lângă UE, funcția fiind suplinită de ambasadorul american în Belgia, după ce persoana numită de Trump a fost obligată să demisioneze în urma unui scandal de corupție.

În mod tradițional, în SUA, posturile de ambasadori sunt folosite de președinții aleși pentru a-și recompensa anumiți susținători din campanie care nu au mai avut loc în administrația națională, anumiți finanțatori cu fantezii diplomatice, sau amici de-ai acestora.

Articolul precedentSituația PANDEMIEI în lume – Aproape 1.700.000 de morți la nivel mondial. Noua mutație a virusului pare să fi scăpat de sub control
Articolul următorLider județean PNL: ‘Asistăm la Ciolaniada grețoasă în partid, între diverse personaje lipsite de valoare politică’