Pandemia covid-19 s-a soldat cu cel puţin 1.685.785 de morţi în lume, relatează AFP care prezintă noi măsuri, noibilanţuri, fapte marcante şiultimele evoluţiiale pandemiei la nivel mondial, notează news.ro.

O nouă tulpină a noului coronavirus descoperită în Regatul Unit ”a scăpat de sub control”, a recunoscut duminică Guvernul lui Boris Johnson, care a justificat astfel o reimpunere a izolării la Londra şi într-o parte a Angliei chiar înainte de Crăciun.

Noua variantă a virusului – suspectată că este cu 70% mai contagioasă decât precedenta – a fost descopeiră în Regatul Unit, în Africa de Sud, Italia, Olanda, Australia şi Danemarca.

ZBORURI DIN M.BRITANIE, SUSPENDATE

După ce Spania a cerut Bruxellesului un răspuns ”coordonat” al UE, mai multe ţări europene – inclusiv Germania, Franţa, Italia, Irlanda, România şi Bulgaria – au anunţat suspendarea zborurilor care provin din Regatul Unit.

Olanda a fost prima ţară care a suspendat zborurile cu paageri care provin de peteritoriul britanic – până la 1 ianuarie -. Belgia i-a urmat exemplul şi a suspendat atât zborurile, cât şi trenurile – începând de la miezul nopţii de duminică spre luni (1.00, ora României).

Decizia Germaniei, care vizează deocamdată doar zborurile – urmează să fie oficializată ”în orele următoare”, a anunţat o sursă guvernamentală.

Austria, România şi Bulgaria au anunţat măsuri similare.

În Franţa, suspendarea – începând de la miezul nopţii de duminică spre luni, timp de 48 de ore – vizează toate deplasările persoanelor, ”inclusiv cuprivire la transportul mărfurilor, pe cale rutieră, aeriană, maritimă sau feroviară”.

Uniunea Europeană, Arabia Saudită, Israelul şi Canada, dar şi o serie de ţăridin America de Sud – ca Argentina sau Chile – au anunţat suspendarea zborurilor provenind din Regatul Unit.

VACCINURI EFICIENTE ÎMPOTRIVA NOII TULPINI

Experţi UE au ajuns la concluzia că actualele vaccinuri împotriva covid-19 rămân eficiente împotriva noii variante SARS-CoV-2 descoperită în Marea Britanie, a anunţat duminică seara Guvernul german.

Citește și: Poliția din Timișoara, LIPSITĂ de CONTROL în fața MIGRANȚILOR: SUTE dintre ei au cuclușuri iLEGALE în centrul Timișoarei

SUA SUPRAVEGHEAZĂ ”FOARTE ATENT” SITUAŢIA

Autorităţile americane supraveghează ”foarte atent” noua variantă a noului coronavirus, însă nu preconizează, pentrumoment, săinterzică deplasările privind această ţară şi nu ştiu dacă această tulpină este prezentă deja pe teritoriul american.

OMS ŞI UE ÎNDEAMNĂ LA CONSOLIDAREA CONTROALELOR

Organizaţia Mondialăa Sănătăţii (OMS) şi agenţia euroeană a bolilor ECDC şi-au îndemnat duminică statele membre să-şi consolideze controalele în lupta împotriva răspândirii noii variante de covid-19, mai ales prin îmbunătăţirea capacităţii lor de a depista noua tulpină.

Potrivit OMS, o serie de cazuri au fost înregistrate deja în afara teritoriului britanic – nouă cazuri în Danemarca, dar şi câte un caz în Olanda şi Australia.

Noua tulpină prezintă mai multe mutaţii şi ar antrena, potrivit primelor evaluări, o contagiune sporită.

Italia a descoprit duminică un prim caz, potrivit Ministerului Sănătăţii.

NOI RESCRICŢII LA SYDNEY ŞI ÎN KAZAHSTAN

Australia a introdus noi restricţii duminică, la Sydney, într-o încercare de a opri apariţia unor noi cazuri în cel mai mare oraş din ţară.

La rândul său, Kazahstanul a interzis evenimentele în masă, petrecerile corporatiste şi evenimentele sportive în timpul vacanţei de Anul Nou, pentru a împiedica răspândirea virusului.

Citește și: FOTO – George Simon a făcut show în Parlament! Primul gest surprinzător: ‘Suntem noi și învățăm’

ALEGERIA ÎNCEPE VACCINAREA ÎN IANUARIE

Această ţară din nordul Africii preconizează să-şi înceapă campannia de vaccinare în ianuarie, a anunţat preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune, care şi-a exprimat dorinţa să fie ales ”vaccinul adecvat”.

PESTE 1,68 DE MILIOANE DE MORŢI

Pandemia covid-19 s-a soldat cu cel puţin 1.685.785 de morţi în lume, potrivit unui bilanţ întocmit duminică, pe baza unor date de la surse oficiale, de către AFP.

Statele Unite rămân cea maiafectată ţară atţt ca număr de morţi din cauza covid-19 (317.597), cât şi ca număr de cazuri înregistrate  (17.820.477), urmate de Brazia (186.764 de morţi), India (145.477), Mexic (117.876) şi Italia (68.447). (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.