Document exploziv din interiorul Poliției Române! În mandatul de ministru al lui Lucian Bode, polițiștii sunt puși să vâneze populația, pentru a o amenda.

Din 16 februarie 2021, polițiștii sunt obligați să raporteze zilnic numărul de amenzi aplicate zilnic și numărul de avertismente date în fiecare zi.

Documentul a fost făcut public de Sindicatul Europol.

Decizia mai-marilor din Poliția Română vine după ce, așa cum a dezvăluit în exclusivitate Bugetul.ro, în semna de protest față de înghețarea salariilor și a sporurilor, polițiștii au protestat prin aplicarea cu preponderență a avertismentelor, în loc de amenzi, asupra celor care încălcau legea.

ATENȚIE! Normă de amenzi impusă polițiștilor

Am intrat în posesia unui document emis de la nivelul Poliției Române care dă startul „vânătorii de amenzi”. Polițiștilor li se impune să raporteze zilnic, până la ora 23:00, numărul de contravenții aplicate, defalcat, amenzi/avertismente.

Este pentru prima dată când există un asemenea interes vădit din partea MAI pentru amenzile aplicate de polițiști. Și este tot pentru prima dată când se induce în subconștientul polițiștilor că numărul de amenzi aplicate este un „indicator” de performanță.

Condamnăm ferm aceste acțiuni de intimidare la adresa polițiștilor care au scopul de a-i obliga să aplice amenzi populației. Ne punem speranța că polițiștii nu vor accepta această „normă” iar în situația unor presiuni din parte șefilor, vom interveni prompt!”, transmite Europol citat de bugetul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.