COMUNICAT DE PRESĂ

Partidul Social Democrat Bihor constată, din nou, faptul că Primăria Oradea, într-o decizie impusă de mașina de vot a PNL din Consiliul Local al Municipiului, comite iarăși o nelegalitate, supralegiferând contrar Codului Fiscal și a normelor de aplicare ale acestuia.

Este vorba despre Hotărârea Consilui Local 901 de anul trecut, care la articolul 1, privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pentru anul 2022, libera B – privind impozitul pe terenuri, la punctele 6 și 7 prevede că suprafetele de teren situate în zona fiscala C, pe care sunt edificate constructii și care au declarate suprafate cu destinatie agricola pana la 500 mp se incadreaza la categoria teren cu constructii.

PSD Bihor consideră, pe de o parte, că actul administrativ normativ, reîncadrează ABUZIV, și fără o solicitare din partea proprietarilor (așa cum cere legea!), la categoria – teren cu construcții –  toate imobilele indiferent de destinația lor situate în zona fiscală C – cu efectul clar al unei majorări consistente de impozite; iar pe de altă parte, constată că se limitează în timp, până la data de 31.03.2022 – posibilitatea “reîncadraților” de a solicita redarea în circuitul agricol a părții de teren ce are această destinație.

Față de această situație, PSD Bihor a sesizat Instituția Prefectului județului pentru a verifica legalitatea prevederilor cuprinse în HCL 902 din 2021, ținând cont și de sentința nr. 411/CA/2022 emisă de către Tribunalul Bihor și rămasă definitivă prin nerecurare și de Decizia nr.442/CA/2022 – R data de Curtea de Apel Oradea în dosarul nr.1939/111/CA/2021-R.

PSD Bihor consideră că acest demers este necesar, având în vedere atitudinea abuzivă, ostilă cetățeanului și nelegală a Primăriei, cu efecte concrete în dauna locuitorilor Municipiului Oradea.

Biroul de Presă al PSD Bihor

Articolul precedentActualizare meteo. Două coduri galbene și unul portocaliu de ploi abundente și vânt puternic în Bihor!
Articolul următorCalvarul românilor care vor să afle de ce nu au primit voucherele de 250 de lei. „Atâta am umblat și la telefoane nu-ți răspunde nimeni”. E haos!