Primăria Oradea a fost vizată de un atac de tip „ransomware”, care a criptat o parte din date, unele activităţi fiind suspendate temporar. 

”Primăria Oradea aduce la cunoştinţa publicului faptul că, în Sala Ghişeelor (Piramidă) de la parterul instituţiei, nu se poate efectua nicio operaţiune, cu excepţia încasărilor de taxe şi impozite. Situaţia a fost creată de un atac de tip „ransomware”, care a criptat o parte din date”, anunţă Primăria.

Instituţia dă asigurări că 100% din date vor fi recuperate din backup, durata restaurării acestora luând însă mai mult timp.

Până la restaurarea completă a acestora, sistemul de management documente CID nu va fi operaţional.

În prezent se fac verificări continue pentru rezolvarea rapidă a problemei.

Numărul de atacuri cibernetice de tip ransomware ţintit (atacuri care urmăresc răscumpărare, atunci când atacatorii criptează informaţii private şi le blochează accesul unor victime alese, care de cele mai multe ori sunt corporaţii, agenţii guvernamentale şi organizaţii municipale ) a crescut cu 767% din 2019 în 2020, reiese dintr-un raport realizat de compania de securitate cibernetică Kaspersky în rândul utilizatorilor săi. (news.ro)

Articolul precedentBacalaureat 2021. HARTA Rata de promovare în fiecare județ pentru promoția 2021. Cluj pe primul loc, Ilfov pe ultimul
Articolul următorOrașul din România inclus în topul celor mai în vogă destinații turistice europene