Numere directe de contact!

În contextul actual, al pandemie de cornavirus și al instituirii stării de urgență, directorul AJOFM Bihor, Bekesi Csaba, recomandă angajatorilor din județ să dea dovadă de responsabilitate socială.

Astfel, având în vedere contextul economic prezent, spune directorul AJOFM Bihor, în care ne confruntăm cu cazuri în care unele unități economice sunt în situația sistării temporare a activității, respectiv, întâlnim sectoare economice afectate parțial de măsurile necesare luate în acest sens, angajatorii trebuie să prioritizeze pe lângă interesele patrimoniale ale companiilor și interesele legitime ale angajaților, fără de care aceste companii nu ar putea funcționa, iar capitalurile tehnice și financiare nu ar avea nicio valoare!

Directorul Bekesi Csaba propune astfel angajatorilor acordarea concediilor de odihnă aferente anului în curs în această perioadă, considerând că este inacceptabil ca în a treia zi a stării de urgență declarate, situația angajaților să fie periclitată de anunțarea unor măsuri de tipul concedieri colective.

Totodată, acolo unde activitatea a fost doar redusă, spune directorul AJOFM Bihor, propunem reducerea timpilor de lucru prin transformarea DE COMUN ACORD a contractelor individuale de muncă cu timp întreg în contracte individuale de muncă cu timp parțial, astfel încât statutul de asigurat al angajatului să se mențină. Este important ca societățile să utilizeze rezervele statutare și provizioanele existente, iar această perioadă să poată fi parcursă într-un mod solidar și responsabil atât de angajatori cât și de angajați.

Dacă acum câteva săptămâni încă ne loveam de lipsa resurselor umane, acum, la abia trei zile de la declararea stării de urgenta, nu ne putem lăsa angajații de izbeliște. După orice recesiune urmează creștere economică, atunci când, din nou, patronii vor trebui să apeleze la cât mai mulți angajați pentru a sprijini relansarea economică.

Oricare ar fi însă opțiunea angajatorilor în viitor, spunea Bekesi Csaba, asigurăm angajații din Bihor că AJOFM este alături de ei și la dispoziția lor și în momentele grele, de cumpănă, care ar putea apărea.

Datele de contact ale AJOFM Bihor, inclusiv cele ale conducerii, sunt la dispoziția angajatorilor și a angajaților!

email:ajofm@bh.anofm.ro

telefon:0259-436.821; 0359-800960

telefon mobil:0771-363.407

Békési Csaba – director executiv – 0724.277.288

Morar Adrian – director executiv adjunct – 0726.737.252

Articolul precedentFURNIZORII DE UTILITĂȚI PUBLICE DIN CADRUL PRIMĂRIEI ORADEA ȘI-AU ÎNCHIS PUNCTELE DE LUCRU
Articolul următorOpinie: Ludovic Orban nu își dă seama că este la guvernare și nu la anticipate!