Câteva fapte!

Guvernul Orban este în funcție din 4 Noiembrie 2019. Anul trecut.

Epidemia de coronavirus a fost recunoscută în China la finalul lunii Decembrie, 2019. Anul trecut.

Azi, 19 Martie 2020, anul acesta, la PESTE 4 luni de la preluarea puterii și la trei luni de la declanșarea epidemiei în China și apoi la nivel global, Ludovic Orban ne spune senin, la televizor, în direct, că lipsurile cu care se confruntă personalul medical aflat în prima linie a luptei împotriva virusului se datorează fostelor guvernări.

Dacă nu ar fi fost la putere de PESTE 4 luni, poate că l-am crede. Dar a fost și este la putere. Este prim ministru în Martie, așa cum a fost și în Noiembrie 2019 și în Decembrie 2019 și în Ianuarie 2020 și în Februarie 2020…

Doar că, prin faptele și declarațiile sale din aceste ultime luni, pe Ludovic Orban nu l-a interesat guvernarea. Pe Ludovic Orban l-au interesat alegerile anticipate. Și marea majoritate a acțiunilor guvernului SĂU au fost orientate pentru a declanșa alegeri. De aceea oamenii din prima linie, personalul medical mai ales, suferă și de multe ori sunt puși în pericol!

ACUM însă, când încă se mai poate face ceva, Ludovic Orban, PNL și guvernul PNL au datoria, măcar în opinia noastră, să nu ne spună povești, să nu mai dea vina pe nimeni, să își asume guvernarea și acțiunile guvernului, sau lipsa lor! Oamenii de care depinde siguranța medicală a țării nu au nevoie de povești, nu au nevoie de pasarea responsabilității și mai ales nu au vreme de pierdut! Ei au nevoie de echipamente de protecție, au nevoie de teste, au nevoie de medicamente, au nevoie de tot ceea ce este necesar pentru a ne ține pe toți în viață.

Articolul precedentDirectorul AJOFM Bihor, apel către angajatorii din județ: avem nevoie de responsabilitate socială.
Articolul următorProiect de lege depus azi de PSD: suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație pentru tot anul 2020