Guvernul Ciolacu discută în ședința de joi un proiect de hotărâre prin care zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 să fie zile nelucrătoare, astfel încât să devină punți între marile sărbători legale și weekenduri, potrivit agendei guvernului.

Astfel, dat fiind că zilele de 1 mai, Vinerea Mare, 15 august și 25-26 decembrie sunt declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, conform Codului muncii, guvernul va da și alte zile libere pentru ca bugetarii să facă punte.

”Pentru a asigura o utilizare eficientă a duratei timpului de muncă, dar şi pentru a crea personalului instituţiilor și autorităților publice timp liber pentru recuperarea capacității de muncă, se propune ca zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 să fie declarate zile libere, întrucât acestea se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal, conform legii”, se arată în nota de fundamentare a hotărârii.

Pentru funcţionarea justiţiei ca serviciu public, dispozițiile nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 2 mai, 16 august, respectiv 27 decembrie 2024 şi nici participanţilor în aceste procese, potrivit proiectului.

În ziua de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024, prin centrala Ministerului Finanțelor se efectuează operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului. (sursa)

Articolul precedentCând ajunge în România furtuna Pia care răvășește Europa. Avertismentul meteorologilor despre ce ne așteaptă
Articolul următorRomânii care stau la țară vor putea deschide puncte gastronomice locale pentru turiști. Doar 15 persoane vor putea mânca simultan în curtea unui sătean