Mai multe țări din Europa, printre care și România, vor fi lovite de furtuna Pia, în următoarele zile. Meteorologii avertizează că fenomenul va fi destul de puternic, având forța unui uragan. Se pare că vremea rea va pune stăpânire pe țara noastră înainte de Crăciun.

În Germania, specialiștii în meteorologie au denumit furtuna “Zoltan”, în timp ce în alte ţări a fost botezată “Pia”, anunță Antena 3.

Se pare că fenomenul periculos va lovi în perioada 21-22 decembrie, iar vitewza vântului va ajunge până la 130 km/h. În aceste condiții, Administraţiile de Meteorologie din mai multe ţări euopene au emis deja alerte. În Danemarca, de exemplu, a fost emis un cod portocaliu de vânt extrem, la fel ca şi Germania, Slovacia şi Elveţia. În Olanda se află în vigoare un cod roşu de inundaţii, în timp ce Marea Britanie, Lituania, Letonia şi Estonia au emis avertizări cod galben de vânt.

Conform sursei citate, furtuna va ajunge și în țara noastră. Vor fi afectate vestul, centrul şi nordul țării. Se anunță vânt, lapoviţă şi ninsori, dar şi viscol puternic în zona de munte, în acest weekend.

Un nou ciclon polar lovește România: vin ninsorile și frigul. Ce fenomene anunță ANM înainte de Crăciun

Vremea se schimbă din nou cu câteva zile înainte de Crăciun. Temperaturile vor începe să scadă treptat, iar ninsorile vor cuprinde mai multe regiuni. De vină este un nou ciclon polar care aduce precipitații și frig în România, au anunțat meteorologii.

Temperaturile încep să scadă, deși rămân în continuare peste ceea ce ar trebui să avem în mod normal pentru această perioadă. Însă trendul este de scădere, astfel încât vom avea maxime cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 8…9 grade, cu alte cuvinte mai scăzute decât astăzi”, a explicat meteorologul Meda Andrei la Antena 3.

Cu toate acestea este posibil ca în ziua de Crăciun să avem parte de o nouă încălzire, cu temperaturi chiar mai ridicate decât cele actuale.

Sub aspectul precipitațiilor, conform specialistului, din noaptea de joi spre vineri și până spre mijlocul săptămânii următoare vom avea ploi în vestul, în nordul, în centrul țării și foarte puține în partea de sud. (sursa)

Articolul precedentAstăzi se deschide lotul trei al Autostrăzii Transilvania
Articolul următorZile libere în 2024: guvernul vrea ca 2 mai, 16 august și 27 decembrie să fie punți între marile sărbători legale și weekenduri