Cu ocazia unei conferințe de presă susținută miercuri la sediul organizației județene, președintele PSD Bihor, deputatul Ioan Mang, și-a prezentat bilanțul activităților parlamentare în perioada februarie – iunie 2021 (video).

Astfel, Ioan Mang a avut în această perioadă 8 luări de cuvânt, a prezentat 17 declarații politice, a participat la 8 inițiative legislative, a înaintat 7 întrebări și interpelări membrilor Guvernului și a semnat 5 moțiuni.

În ceea ce privește inițiativele legislative promovate de președintele PSD Bihor, ele se referă la legea educației, asigurarea calității în învățământ, protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, regimul deșeurilor, instituirea Tichetului Verde sau completarea Codului Fiscal.

Întrebările și interpelările adresate membrilor Guvernului s-au referit la sprijinirea IMM-urilor, achizițiile de echipamente de protecție împotriva covid, situația șomerilor din timpul pandemiei, sau dobânzile aferente împrumuturilor ce vor fi contractate prin PNRR.

Observații referitoare la întrebări

Referitor la acest instrumente de control parlamentar al Guvernului, Ioan Mang a spus că miniștrii Cabinetului Cîțu nu tratează cu seriozitatea cuvenită instituția Parlamentului, iar acest lucru este evident când citim răspunsurile superficiale și în doi peri ale secretarilor de stat la întrebări, sau întârzierile foarte mari în acordarea acestor răspunsuri.

”De exemplu,” spune Ioan Mang, ”la întrebarea privind măsurile de sprijin pentru IMM-uri, întrebare adresată pe 25 mai, ministerul Economiei a catadicsit să răspundă abia pe 2 iulie, deși avea termen 17 iunie. La fel și ministerul Muncii, la o întrebare din 12 aprilie a răspuns abia pe 31 mai și atunci dând citate din legi și introducând tot felul de statistici, în loc să răspundă direct la întrebare. Dar la toate întrebările e aceeași situație: niciun termen de răspuns nu a fost respectat de către Guvern!

Miniștrii nu răspund la întrebările parlamentarilor fiind, probabil, mult prea preocupați să nu facă nimic! Pentru că adevărul e că în afară de repetat lozinci și măsuri de austeritate, actualul cabinet nu a făcut nimic din multele ”reforme” anunțate!”

Ioan Mang deține și funcția de vicepreședinte al Comisiei de industrii și servicii din Camera Deputaților, calitate în care a desfășurat numeroase activități despre care puteți afla mai multe aici (video).

  

Articolul precedentUngaria îi răspunde lui Stelian Ion, după ce a insinuat că statul vecin nu dorește aderarea României la Schengen: Susținem extinderea
Articolul următorAsociaţia Comunelor: UE vrea să ne dea bani pentru economia verde şi digitală când noi avem nevoie de 20 mld. euro pentru apă şi canalizare