funkycitizens.org: Cetățenii au dreptul să știe tot ce fac autoritățile locale pentru că le asigură finanțarea prin taxele și impozitele plătite. Primăriile și consiliile locale trebuie să respecte prevederile legale ce țin de transparență. Publicarea a cât mai multe informații de interes public poate stimula participarea cetățenilor la procesul decizional și poate duce la decizii mai reprezentative pentru orice comunitate locală.

Indicele Transparenței Locale este acea analiză inedită care măsoare gradul în care primăriile respectă obligațiile legale ce țin de transparență. Echipa de cercetători a funkycitizens.org a navigat pe site-urile a 50 de primării și le-a trimis acestora solicitări de acces la informații de interes public pentru a le evalua transparența la mai puțin de 126 de indicatori grupați în 12 capitole.

Muncipiul Oradea nu a luat o notă generală de trecere, cu un scor de 4/10.

Cu doar 2/10 puncte, nu avem destule informaţii despre partea de asistenţă financiară acordată de autorităţile orădene.

Din păcate, se pare că solicitările funkycitizens.org în baza legii 544/2001 au rămas fără răspuns, aşadar ne-am bazat numai pe informaţiile disponibile pe site. Site-ul Primăriei Oradea este accesibil publicului, are categoriile standard care fac navigarea uşoară şi conţine majoritatea informaţiilor de care cetăţeanul are nevoie, precum taxe locale, formulare standard pentru cereri sau program de audienţe. (sursa)


Deloc surprinzător, la capitolul privind informații despre activitatea Primăriei, la propagandă adică, scorul este de 8 / 10…

Iată următoarele capitole, despre care puteți citi detalii AICI.

(sursa)

Articolul precedentDacă primești mesajul „Ai un colet”, nu-l deschide!
Articolul următorLocalurile care oferă gratuit sau vând băuturi alcoolice minorilor vor avea activitatea suspendată / Legea a fost promulgată