Klaus Iohannis a promulgat, luni, actul normativ care completează legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială şi care prevede sancţionarea cu amendă şi suspendarea activităţii localurilor publice pentru comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit de băuturi alcoolice către minori, relatează News.ro.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.16/1991, în sensul stabilirii drept contravenţie a comercializării sau oferirii cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori, de către unităţile autorizate să comercializeze băuturi alcoolice.

Potrivit actului normativ promulgat de către şeful statului, va constitui contravenţie comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor alcoolice către minori de către unităţile autorizate să comercializeze băuturile alcoolice.

Amenzile prevăzute sunt între 100 lei şi 500 lei, cât şi suspendarea activităţii localului public pe o perioadă cuprinsă între 10 şi 30 de zile.

În această situaţie, sesizarea va putea fi făcută şi de către organele de ocrotire socială. (sursa)

Articolul precedentCu un scor de 4/10, Primăria Oradea nu a luat o notă de trecere nici la capitolul transparență. Aflați ce vor să ascundă!
Articolul următor71% dintre români se consideră şoferi perfecţi şi spun că nu au cum să provoace un accident rutier dar în acelaşi timp 82% dintre cei intervievaţi spun că ar putea fi implicaţi într-un accident provocat de altcineva