Florin Cîțu spune că a cerut ministrului interimar al sănătății, Cseke Attila să suplimenteze numărul de paturi la secțiile de Terapie Intensivă din țară pentru a „reveni treptat către ceea ce aveam în iarnă”. Anterior, fosta ministră a sănătății, Ioana Mihăilă spunea că multe dintre secţiile de terapie intensivă Covid din Bucureşti sunt pline. (sursa)

​Noul director al Spitalului Sibiu, întrebat dacă poate mări numărul de paturi ATI pentru Covid-19: ”Da, hai să extindem ATI-ul şi să fim Constanţa doi!”

Noul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, Daniel Chelcea, a declarat luni, pentru Agerpres, că în momentul de faţă, dacă ar extinde capacitatea Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) pentru pacienţii cu COVID-19, ar risca să aibă loc un incendiu ca la Constanţa, din cauză că toate instalaţiile nu au fost proiectate în aceste clădiri vechi pentru a face faţă unui consum foarte mare de curent electric.

Întrebat dacă nu mai poate mări numărul de paturi ATI pentru bolnavii cu COVID-19 în SCJU Sibiu, Daniel Chelcea, a răspuns “ba da, hai să extindem ATI-ul şi să fim Constanţa doi!”. “Lucrăm cu o infrastructură care este aşa cum e. Un pat de ATI consumă aproape doi kilowaţi. Sunt convins că instalaţiile nu sunt gândite pentru aşa ceva, pentru consumurile acestea”, a adăugat el. (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog: Cîțu să nominalizeze specialiștii care i-au recomandat eliminarea persoanelor testate de la certificatul verde
Articolul următorCîțu: Ceilalți români trebuie să plătească mai mult pentru că unii sunt iresponsabili și vor ajunge în spital