Zumzăie fanfarele și sar cepurile butoaielor în întreaga țară: PNL a învins! Ce, pe cine, când și cum, încă nu se știe, dar e clar că a învins. PNL, partidul aflat de zece luni la guvernare, partidul care și-a subjugat toată țara profitând de pandemie, de starea de urgență și de starea de alertă, partidul care, în primele trei luni de guvernare, a sporit numărul birocraților angajați la stat cu 5.000, iar în următoarele luni fără număr, partidul care ascunde din martie adevărata dimensiune a hăului economic în care ne-am afundat, ei bine, partidul acesta a obținut 34% în alegerile locale și se consideră învingător.

Problema nu este, însă, că PNL se crede pe caii cei mari ai istoriei. Problema este că PNL ne-a arătat în zece luni ce pregătește pentru următorii patru ani și nimeni nu este îngrijorat de acest lucru.

Din noiembrie 2019 și până astăzi, PNL ne-a arătat că legea devine opțională atunci când te afli de partea presupus potrivită a istoriei momentului. Așa cum și Klaus Iohannis ne-a arătat că, pentru domnia-sa, Constituția nu este decât o cărticică pe care și-o pune sub pupitrul de pepsiglas pe la inaugurări, pentru a face de acolo campanie PNL-ului, uitând că rolul său este acela de mediator între partide și puteri, nu de agitator electoral.

Achizițiile pandemiei au lăsat în urmă dâre atât de puternice încât până și DNA le-ar găsi cu ușurință, dacă n-ar fi prizonierul ordinului pe unități: „Ai noștri nu fură, n-aveți ce cerceta!“. Instituțiile statului, începând chiar cu învățământul, au fost politizate brutal într-un timp extrem de scurt. PNL a împărțit sinecuri generoase propriilor propagandiști, a dat locuri în consilii de administrație, a mulțumit înfometații aparatului de partid astfel încât aceștia să se miște eficient în teritoriu.

Și totuși, n-a reușit să aibă cel mai mare număr de primari în țară, n-a reușit să câștige Bucureștiul, n-a reușit mai nimic. Este un partid amețit de Moët și care va continua să sărbătorească doar pentru că vocea i se aude mai puternic. Când se va trezi din mahmureală, din nefericire, pe noi ne va durea capul, nu pe ei.

Să spui că PNL reprezintă aceeași mizerie ca PSD este hazardat. Așa cum se laudă liderii săi, PNL a întrecut, deja, PSD-ul. Dar nu l-a întrecut doar electoral, pe alocuri. L-a întrecut, spre viitoarea disperare a românilor, în mârșăvie, incompetență, aplecarea spre îndestulare rapidă, ciocoism și sfidare a legii.

Doar că astea nu contează în ochii românilor. Dacă aceștia pot alege un individ condamnat ca urmare a morții a 64 de oameni în accidentul din Colectiv, dacă pot alege un primar care-și umilește copilul și se mândrește cu asta, dacă pot alege toți traseiștii plecați dintr-o parte în alta pentru a-și păstra posturile, atunci tot românii vor fi cei care nu vor avea nimic de obiectat atunci când corupția liberalilor va începe să-i sufoce.

În acest moment există, deja, nenumărate dovezi ale malversațiunilor guvernanților, dar ele sunt tratate cu maximă îngăduință de către alegători.

Celor care au, din când în când, ștampila în mână li se pare normală corupția dacă este practicată de oricine altcineva decât PSD. Se găsesc, extrem de ușor, scuze pentru absolut orice încălcare a legii. Nu este și nici nu pare că va fi prea curând o problemă că de la începutul anului economia se duce accelerat în bot, că Guvernul ascunde numărul șomerilor doar pentru a da bine în materialele propagandistice. Drept e că nici nu prea mai e cine să întrebe. 40.000.000 de euro investiți în presă de către Guvern, anul acesta, sunt mita cea mai eficientă din ultimii 30 de ani.Niciodată până acum, nici măcar pe vremea lui Adrian Năstase, presa nu a fost atât de obedientă, atât de cumpărată. Dar poate că nu era nevoie de cheltuiala asta. Pentru că presa nici nu mai contează. Poporul inteligent și informat își ia adevărul direct de pe Facebook, fără filtre, fără discernământ, fără aparat critic. Rezultatul se vede. PNL este cavalerul pe cal alb venit să salveze națiunea din ghearele celorlalți corupți.

Mulțimile, în extaz, urlă acum în cor „Moët PNL!“, sperând că din cupele hăhăiților entuziaști le va pica și lor, pe buze, câte o picătură de licoare fermecată. Se recomandă răbdare. Nici măcar multă. În curând va fi abundență de stropi pe toate fețele.

preluare din catavencii.ro

autor: Patrick Andre De Hillerin

Articolul precedentViktor Orban i-a scris șefei CE: ‘Vera Jourova a insultat Ungaria şi trebuie să demisioneze. Dacă nu, Ungaria va suspenda relațiile politice’
Articolul următorFlorian Bodog: Ministrul Sănătății transformă examenul de rezidențiat într-un pericol public!