Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, marţi, în Statele Unite, cu conducerea Google, cu care a discutat despre investiţii majore în centre de date şi servicii de cloud pentru infrastructura informatică a statului român.

”M-am întâlnit astăzi cu conducerea marii companii tehnologice Google şi am discutat despre oportunitatea unor investiţii majore în centre de date şi servicii de cloud pentru infrastructura informatică a statului român. Avem la dispoziţie miliarde de euro din fonduri europene pentru creşterea accesului la servicii publice de calitate prin digitalizarea sistemului informatic guvernamental”, a scris, marţi seară, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă că avem nevoie şi de parteneri de anvergura Google pentru a construi un sistem modern şi eficient, ”astfel încât românii să nu mai fie puşi pe drumuri la zeci de instituţii, astfel încât să putem reduce evaziunea fiscala şi să putem creşte colectarea la buget”.

”Reprezentanţii Google mi-au spus că România are o resursă umană uriaşă în domeniul IT, specialiştii noştri fiind printre cei mai bine cotaţi pe plan mondial. Sunt convins că, folosind talentul lor şi expertiza de top a Google, vom reuşi să demarăm cele mai ambiţioase proiecte în zona noilor tehnologii. Mai mult, vom da astfel un semnal clar şi altor mari companii din IT care vor să se extindă în Europa de Est că aici, în România, găsesc oportunităţi excelente de dezvoltare a afacerilor”, a mai transmis premierul.

Premierul Marcel Ciolacu se află într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. şi New York – împreună cu o delegaţie  guvernamentală şi a avut întrevederi cu înalţi oficiali americani – Lloyd Austin, secretarul american al apărării, Antony Blinken, secretar de stat, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii -, dar şi cu reprezentanţi ai unor importante companii americane.

Vizita prim-ministrului Marcel Ciolacu va continua cu întrevederi cu reprezentanţii asociaţiilor evreieşti, precum şi cu  Antonio Guterres, secretarul general al Naţiunilor Unite, şi cu Dennis Frances, preşedintele Adunării Generale ONU. (sursa)

Articolul precedentAtenție dacă mergeți la Viena! UE se confruntă cu un „risc uriaș de atacuri teroriste” în perioada Crăciunului, avertizează comisarul european pentru afaceri interne
Articolul următorO minciună cât o țară. Adevărul din spatele „celei mai mari campanii de împădurire” (VIDEO)