recorder: Suntem țara în care pădurile sunt decimate de tăieri ilegale și în care politicienii se prefac că le plantează la loc, doar ca să dea bine la electorat.

După ce am arătat dimensiunea furtului de lemn din pădurile României (INVESTIGAȚIE RECORDER Pe urmele hoțil…  ), astăzi vă arătăm cum sunt falsificate campaniile de plantare care ar trebui să le refacă.

La începutul anului 2020, Costel Alexe, pe atunci ministru al Mediului, a lansat campania „O pădure cât o țară”, sub înaltul patronaj al președintelui Klaus Iohannis. A fost declarată „cea mai mare campanie de împădurire din ultimii zece ani” și s-au pregătit spoturi publicitare și acțiuni de plantare în care cei mai importanți politicieni ai țării s-au lăsat filmați și fotografiați cu cazmaua în mână.

Am căutat în evidențele statului cifrele reale și am mers pe teren în mai multe județe să vedem cum se prezintă situația dincolo de acțiunile de campanie. Am descoperit că „cea mai mare campanie de împăduriri din ultimii zece ani” a fost, de fapt, cea mai slabă campanie de împăduriri din ultimul deceniu. (sursa)

Articolul precedentCiolacu, întâlnire cu conducerea Google / A discutat despre investiţii majore în centre de date şi servicii de cloud pentru infrastructura informatică a statului român
Articolul următorGHINION! Ministrul penelist al energiei ia partea băieților deștepți, care vor să vândă scump, în defavoarea prosumatorilor, care produc ieftin!