Comisarul pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a lansat acest avertisment, invocând conflictul din Fâșia Gaza, însă fără să precizeze dacă există informații specifice în acest sens, relatează BBC News. Ea a amintit atacul terorist recent de lângă Turnul Eiffel.

Există un „risc uriaș de atacuri teroriste în Uniunea Europeană” în perioada sărbătorilor care urmează, în contextul conflictului din Fâșia Gaza, a declarat marți, 5 decembrie, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, potrivit BBC News.

„Cu războiul dintre Israel şi Hamas şi polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, cu sezonul de vacanţe care vine, există un uriaş risc de atacuri teroriste în Uniunea Europeană”, a spus Johansson, marți, 5 decembrie, la sosirea la reuniunea miniştrilor de Interne din UE de la Bruxelles.

Afirmațiile acesteia vin la câteva zile după ce un turist german a fost înjunghiat mortal şi alte două persoane au fost rănite la Paris. „Am văzut recent la Paris, am văzut și înainte, din păcate”, a adăugat Johansson.

Comisarul a anunţat că va fi „alocată o sumă suplimentară de 30 milioane de euro pentru protejarea, de exemplu, a lăcaşurilor de cult”, notează agenția germană de presă DPA, preluată de Agerpres.

Un avertisment similar a venit din partea ministrului german de Interne, Nancy Faeser, care le-a spus reporterilor că UE trebuie să urmărească îndeaproape amenințările și propaganda, deoarece există un „risc ridicat de sensibilizare și radicalizare suplimentară a autorilor de infracțiuni islamiste violente”.

Reuniune după atacul de la Turnul Eiffel

Multe țări europene au înregistrat o creștere a numărului de infracțiuni motivate de ură după ce militanții Hamas au atacat comunitățile israeliene, provocând moartea a aproximativ 1.200 de persoane și luând ostatici în Fâșia Gaza alți aproximativ 240 de oameni. Ofensiva israeliană terestră din Gaza s-a soldat de atunci cu peste 15.000 de morți, potrivit Ministerului Sănătății, condus de Hamas.

Miniștrii de Interne ai UE se reunesc după atacul mortal comis sâmbătă în apropiere de Turnul Eiffel, în care un turist german în vârstă de 23 de ani, pe nume Collin B, a fost înjunghiat mortal, iar iubita lui și un turist britanic au fost răniți.

Citeşte întreaga ştire: UE se confruntă cu un „risc uriaș de atacuri teroriste” în perioada Crăciunului, avertizează comisarul european pentru afaceri interne

Articolul precedentCum a ajuns Suedia victima bandelor criminale. Opt din 10 companii suedeze cred că le va fi greu să atragă talente, investiții și turiști din cauza violențelor
Articolul următorCiolacu, întâlnire cu conducerea Google / A discutat despre investiţii majore în centre de date şi servicii de cloud pentru infrastructura informatică a statului român