Meteorologii anunță că după valul de caniculă adus de aerul african, în Europa și inclusiv România, va intra un ciclon polar care va schimba condițiile meteorologice. Urmează ploi și temperaturi mai scăzute în cea mai mare parte a țării.

Vedeți cum influențează ciclonul polar fiecare regiune în parte și când încep să scadă temperaturile, potrivit prognozei pentru perioada 28 august – 10 septembrie transmisă de ANM.

În general, în România, vremea va începe să se răcească în perioada 29-30 august, când temperaturile maxime vor scădea de la 34-38 grade Celsius la 30-32 grade Celsius.

În următoarele zile, temperaturile vor continua să scadă, ajungând la 26-27 de grade Celsius la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1-2 septembrie).

După data de 3 septembrie, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei, cu maxime de 27-29 de grade Celsius.

În zonele montane, vremea va fi caldă în primele două zile ale lunii septembrie, cu maxime de 24-25 de grade Celsius. Ulterior, temperatura va scădea, ajungând la 16-20 de grade Celsius până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Cum va fi vremea în Banat, Crișana și Transilvania

În zilele de 28 și 29 august, vremea va fi caniculară, cu maxime de 34-38 de grade Celsius.

În perioada 29-30 august, temperaturile vor scădea la 30-32 de grade Celsius, caracterizând o vreme călduroasă.

Până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1-2 septembrie), temperaturile vor ajunge la 26-27 de grade Celsius.

După data de 3 septembrie, valorile termice vor fi apropiate de normalul perioadei, cu maxime de 27-29 de grade Celsius.

Cât de tare se răcește vremea la munte în septembrie

La munte, vremea va fi caldă în zilele de 28 și 29 august, cu temperaturi maxime de 24…25 de grade.

Începând cu data de 30 august, vremea se va răcori, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne de 16…20 de grade.

Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 9 și 12 grade, exceptând ultimele nopți ale lunii august, când media va fi de 14…16 grade.

Sursa: StirilePROTV

Articolul precedentEste oficial. Guvernul acordă stimulente financiare absolvenţilor care au obţinut media 10 la evaluarea naţională sau la bacalaureat
Articolul următorPolitica de coeziune a UE – Peste 52 de milioane de euro pentru a sprijini achiziţionarea a 37 de trenuri electrice în România