Lucian Bode a împrumutat, anul trecut, 100.000 de euro de la Dumitru Blaga, consilier județean în Sălaj, pe a cărui fiică a angajat-o consilier personal în 2019, la trei săptămâni după ce a fost numit ministru al Transporturilor.

Potrivit B1 TV, Bode a luat banii cu promisiunea că îi dă într-un an.

În declarația de avere completată în iunie 2022, Lucian Bode scria că are mai multe împrumuturi la BRD, în valoare totală de aproximativ 80.000 de euro și un împrumut de 100.000 de euro la o persoană fizică al cărui nume nu l-a menționat, luat în 2022 și scadent în 2023.

Însă Dumitru Blaga a notat în declarația de avere că l-a împrumutat pe Bode cu 100.000 de euro, fapt confirmat pentru G4Media de ministrul de Interne.

Totodată, în CV-ul fiicei consilierului, Adnana Georgiana Blaga, este menționat faptul că a devenit consilier personal al ministrului Transporturilor la 27 noiembrie 2019, adică la trei săptămâni după ce Bode a fost numit în această funcție.

Lucian Bode a declarat pentru G4Media că nu există o legătură între angajarea fiicei lui Blaga la Ministerul Transporturilor și împrumutul primit de la tatăl ei trei ani mai târziu.

Dumitru Blaga este consilier județean în Sălaj și acționar majoritar în societatea Simex SA, care promovează exportul de mobilă. (sursa)

Articolul precedentDupă demisia din Guvern, Ciucă ajunge al doilea om în stat. Liderul PNL va fi numit președinte al Senatului
Articolul următorDispozitiv artizanal descoperit în dulapul unei clădiri dezafectate din centrul Oradei. A fost pericol de explozie