observatornews.ro: Pericol de explozie în zona Cetăţii medievale din Oradea, după ce un dispozitiv artizanal a fost descoperit în dulapul unei clădiri dezafectate. Mai multe familii ce se aflau în casele din vecinătate au fost evacuate din locuinţe, iar trecerea prin zonă a fost resticţionată timp de aproape două ore. 

Alarma a fost dată de un reprezentant al unei firme de construcţii, care se afla în inspecţie în clădirea dezafectată. Bomba a fost găsită într-un dulap, iar imediat acesta a sunat la 112. În câteva minute, mai mulţi pirotehnişti şi un echipaj de la Serviciul Pirotehnic al SRI au început analizarea dispozitivului.

sursa foto

Pericol de explozie în centrul Oradei

Localnicii aflaţi în apropiere au fost evacuaţi din locuinţe şi nu li s-a permis trecerea timp de mai bine de două ore. Aceştia nu îşi explică cum un astfel de dispozitiv a fost găsit în apropierea caselor lor

Localnică: Da, nu mă lasă să trec, deşi soţul e bolnav, gradul I şi nu vrea să mă lase să trec. Zic că nu ştiu ce bombă.

Bărbat:Păi eu aici m-am născut la casa asta. Aici am crescut. Nu s-a întâmplat nimic niciodată. Cum să nu îmi fie frică?

Bărbat: Eu caut o stradă aici şi acum văd că toate străzile sunt închise.

Strada pe care se află clădirea în care a fost descoperită bomba e în apropiere de cetatea medievala din oraş, iar imobilul a fost în trecut un depozit de muniţie al artileriei. 

Bărbat: Păi dacă e explozibil e periculos, da. Dar interesant, de 70 de ani, acum s-a găsit?

Din fericire, după cercetările efectuate, poliţiştii au ajuns la concluzia că dispozitivul nu conţinea explozibil sau alte elemente folosite la asamblarea dispozitivelor explozibile. (Georgiana Botez)

Articolul precedentBode a împrumutat 100.000 de euro de la un consilier județean din Sălaj. I-a angajat fiica la Ministerul Transporturilor, pe care îl conducea în 2019
Articolul următorCu căruța pe contrasens, pe Centura Oradea. Rupt de beat, căruțașul a fost oprit înainte să provoace o tragedie