Black Friday a spart toate recordurile anul acesta. Cel mai mare retailer online din România a avut vânzări de peste 730 de milioane de lei. Și e doar o firmă!

Românii au cumpărat tone de carne de porc, mormane de aur şi case. O vilă de 220.000 de euro, dintr-un complex de lângă Bucureşti, s-a vândut cu reducere. Băuturile alcoolice şi mâncarea au fost, însă, cele mai căutate.

După maratonul comenzilor, urmează maratonul livrărilor. În depozitele marilor magazine se lucrează la foc continuu pentru împachetarea şi expedierea produselor.

Alin Stan, reporter Observator: Românii au aşteptat cu sufletul la gură ofertele de Black Friday, iar acum marii retarileri trag linie şi fac bilanţul.

Alex Niculescu, vicepresedinte operatiuni retailer: Am înregistrat vânzări de aproape 731 de milioane de lei, ceea ce înseamnă o creştere de 87 de milioane de lei faţă de anul trecut, este cea mai mare creştere de la un an la altul.

Clienţii au de aşteptat câteva zile până vor primi coletele

Majoritatea clienţilor au plătit instant, cu cardul, dar 20% au eşalonat costurile în rate.

Elena Gheorghe, country manager procesator de plăţi online: La miezul nopţii am înregistrat peste 500 de milioane de lei tranzacţionaţi şi peste un milion de tranzacţii, în creştere cu 35 la sută faţă de anul precedent.

Clienţii care au plătit online produsele de Blak Friday au cheltuit în medie 534 de lei. Au fost însă şi achiziţii de valoare mult mai mare.

Alex Niculescu, vicepreşedinte operatiuni retailer: Cel mai scump produs comandat a fost o casă la Liziera Lac, redusă la 166.600 de euro de la preţul de pornire de 223.500 de euro.

Noutatea acestei ediţii de Black Friday ţine de categoria produselor comandate. Dacă în mod tradiţional, de ziua reducerilor, erau vânate telefoane mobile şi electrocasnice, topul s-a schimbat acum. Cele mai cerute au fost băuturile şi alimentele. 35 de tone de carne s-au vândut în vinerea neagră a preţurilor. Mulţi au cumpărat cadouri pentru ei sau pentru cei dragi.

Din cauza numărului mare de comenzi, românii care au făcut cumpărături de Black Friday au de aşteptat câteva zile până le vin coletele.

Alin Abalașei, country manager firmă de curierat: Cea mai încărcată zi estimăm să fie ziua de luni, 13 noiembrie când vom primi şi procesa peste 600.000 de colete. Am crescut numărul colegilor din depozite cu aproximativ 45%, iar numărul curierilor şi al maşinilor de livrare cu 22%.

Peste 2,8 milioane de produse au fost comandate de Black Friday. Ele ar trebui să fie livrate până pe 24 noiembrie. (observatornews.ro)

Articolul precedentMinistrul Muncii: Peste trei milioane de români, pe simulărie noastre, vor avea pensii mai mari în 2024. Datorită faptului că valoarea punctului de pensie creşte, fiecare român va avea o pensie mai bună anul viitor
Articolul următorAterizare cu emoții pentru pasagerii unui avion TAROM care efectua o cursă București – Budapesta