Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale Simona Bucura-Oprescu a declarat, sâmbătă, că peste trei milioane de români vor avea pensii mai mari anul viitor, dar a explicat că datorită faptului că va creşte punctul de pensie, fiecare român în 2024 va avea o pensie mai bună. 

„Pot să vă spun că peste trei milioane de români, pe simulările noastre, vor avea pensii mai mari. (…) Este important să ştie toţi românii că în 2024 vor avea pensii mai mari datorită celor două procese. Oricum, fiecare român, datorită majorării de la 1 ianuarie, fiecare român, datorită faptului că valoarea punctului de pensie creşte, fiecare român în 2024 va avea o pensie mai bună”, a explicat Simona Bucura-Oprescu, întrebată la Antena 3 CNN câţi pensionari nu vor avea parte de nicio creştere a pensiei, conform noii formule.

Ea a explicat că la contributivitate şi muncă egală vor exista pensii egale.

„Pe recalculare este foarte important să explicăm cele două elemente pe care le avem, de contributivitate şi de stabilitate. Cu alte cuvinte, la contributivitate şi muncă egală vom avea pensii egale, fiindcă prin această nouă lege a pensiilor, în fapt, noi încercăm să corectăm trei categorii de inechităţi. Pe de o parte, inechităţile apărute între pensionari, care au muncit la fel, dar au ieşit la pensie în ani diferiţi, inechităţi între doamne şi domni şi, nu în ultimul rând, inechităţi între pensionari care s-au aflat în indemnizaţia minimă socială”, a mai afirmat Simona Bucura-Oprescu. (sursa)

Articolul precedentCare sunt televiziunile cu cele mai mari audiențe în fiecare regiune istorică a României. Surprizele din nord-vestul țării
Articolul următorBlack Friday 2023. Suma colosală cheltuită de români. O creştere de zeci de milioane de lei a comenzilor, faţă de anul trecut, la o singură firmă!