Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bihor informează contribuabilii persoane fizice care realizează venituri din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ, că până la data de 25 mai 2023, inclusiv au obligația declarării veniturilor realizate în anul 2022 și a obligațiilor fiscale datorate pentru aceste venituri (impozit pe venit, contribuția socială de asigurări sociale, contribuția socială de asigurări sociale de sănătate), respectiv declararea obligațiilor fiscale aferente veniturilor estimate pentru anul 2023.

Declararea se face prin completarea și depunerea formularului 212 Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Menționăm că pentru contribuabilii impuși la normă de venit care au și calitatea de salariat în baza unui contract de muncă de 8 ore pe zi, norma de venit se diminuează cu 60% pentru perioada pentru care dovedesc cu acte această situație.

În ce privește obligativitatea utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, atragem atenția că pentru încasarea cu numerar a contravalorii serviciilor prestate, aceștia au obligația emiterii bonurilor fiscale și înmânarea acestora clienților.

Din punct de vedere a taxei pe valoarea adăugată, meditațiile acordate în particular de cadre didactice din domeniul învățământului școlar, preuniversitar și universitar sunt scutite de TVA.

Articolul precedentBihorenii, campioni la consumul de gulii, căpșuni și cușcuș în 2022
Articolul următorTarifele RCA, plafonate la nivelul din februarie începând de azi. Cât plătesc şoferii pe asigurarea auto