Începerea noului an școlar înseamnă și grijile părinților legate de alimentația celor mici. Nutriționistul Mihaela Bilic spune ce nu trebuie să lipsească niciodată din ghizodanul unui copil. Este o gustare sănătoasă, sățioasă, dar și cea mai eficientă sursă de carbohidrați.

Într-o postare pe pagina sa de socializare, medicul spune care sunt avantajele unui sendviș pe care copilul îl consumă la școală.

V-ați gândit vreodată că pâinea este alimentul care ne scoate din impas? Dacă e vorba de foame, cu un sendviș rezolvi situația! Nici nu contează ce pui între cele 2 felii de pâine, este ușor de transportat și foarte ușor de consumat. Iar când vine vorba de gustare, un colț de pâine este de preferat oricărui produs ambalat.

De ce este pâinea un aliment de bază? Pentru că furnizează glucoză, molecula fără de care organismul nostru nu poate supraviețui. Amidonul din pâine se absoarbe treptat și asigură energia necesară tuturor celulelor, de la creier la inimă și mușchi. Spre deosebire de adulți, care se mișcă mai puțin și au probleme cu silueta, la copii jumătate din aportul caloric zilnic trebuie să fie reprezentat de făinoase”, explică medicul.

Poate trata “pofta” de dulce

De altfel, arată medicul pâinea este cea mai banală și mai eficientă sursă de carbohidrați, 2 felii de pâine la fiecare masă acoperă necesarul de glucide din farfurie.

Indiferent că este cu brânză, șuncă, unt sau pate de ficat, sendvișul nu trebuie să lipsească din ghiozdanul niciunui copil. La capitolul “umplutură” există o infinitate de variante, pentru că orice aliment merge bine cu pâine! Din punct de vedere nutrițional, în sendviș sunt prezente toate categoriile de nutrienți: carbohidrați cu absorție lentă din pâine, proteine și grăsimi din carne/ brânză/ ou/ pește, vitamine și minerale din legume. Nu mai rămâne decât să găsim o pâine cu rețetă curată și masa sănătoasă e asigurată!”, spune nutriționistul.

Un  lucru foarte important de reținut este legat de faptul că o felie de pâine poate “trata” pofta de dulce.

O felie de pâine cu unt și miere sau dulceață de la bunici, alături de o cană cu lapte, este varianta cea mai echilibrată de gustare dulce pentru un copil. Proaspătă sau prăjită, albă sau integrală, cu semințe sau cu cartofi, pâinea a fost și trebuie să rămână hrana noastră cea de toate zilele. Lăsați copiii să iubească pâinea, este un dar de la natură pe care trebuie să-l prețuim și să-l respectăm!, îndeamnă medicul nutriționist. (sursa)

Articolul precedentCât mai ține vremea de vară, unde se întoarce canicula. Ce regiuni vor fi lovite de ploi și furtuni puternice
Articolul următorAvantajele catalogului electronic: „Ai pus absența, s-a trimis mesajul: copilul nu este la oră”