Vacanţa de Sfânta Maria pune presiune pe frontierele din vest! Doar pe la Nădlac 2 au ieșit, din țară, în ultimele 24 de ore, peste 33.000 de persoane.

Așa că s-au format, cozi considerabile. Și e doar începutul. Cei mai mulți au fost, vineri, la muncă şi abia, de sâmbătă pot pleca. Polițiștii de frontieră îi sfătuiesc să urmărească harta care arată traficul în timp real de pe site-ul instituției ca să știe cât au de așteptat în fiecare punct.

Aşa arăta vineri la prânz cea mai tranzitată ieşire din România, spre Ungaria, Nădlac 2, din judeţul Arad. Timpii de așteptare au depășit 90 de minute. Asta deşi au fost deschise opt artere.

Viena, Veneția sau Berlin sunt printre orașele preferate pentru o vacanță scurtă.

Turist: “În România prețurile sunt scumpe”.

Reporter: “Și în Germania, unde mergi?”.

Turist: “În Berlin. Iubita mea a plecat cu avionul și eu merg cu mașina că, na, îți trebuie pe acolo un mijloc de transport”.

Turist: “Mergem în Italia, la Veneția. Am fost în vacanță și în România și, na, în afară tot e mai frumos. Dacă scăpăm și de vamă, e prefect”.

Această aglomerație din vamă are două cauze. Pe de-o parte, românii care muncesc în străinătate și au venit în vacanță în România își termină concediul și se întorc la muncă, pe de altă parte multe persoane din vestul țării aleg să petreacă minivacanța în orașe din vestul Europei sau la spa-urile din Ungaria.

Românii care și-au terminat concediul acasă pleacă de aici cu portbagajele pline.

Șofer de TIR în Austria: “Mi se pare că e mai ieftin la noi, decât la ei, în Austria și ne-am cumpărat una-alta, alimente”.

Cei care fac acest drum an de an sunt obișnuiți să stea la coadă. Unii chiar pleacă mai devreme cu o zi ca să fie siguri că ajung la timp la serviciu.

Șofer: “A fost frumos, un concediu plăcut și acum ne întoarcem din nou la muncă, trebuie. Cam în fiecare an e același lucru. Dar ce să facem, suportăm…”.

Eliferet Dumitrescu: “Din păcate, aceleași probleme de fiecare dată. Până când nu intrăm în Schengen, asta e”.

Polițiștii de frontieră se aşteaptă ca sâmbătă timpii de aşteptare să fie mult mai mari. Cei care au lucrat vineri, vor pleca la prima oră spre bazinele termale din ţara vecină.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentIoan Mang: Economia nu trebuie să funcționeze doar pe criteriul competiției și al pieței libere, ci și pe principiul solidarității
Articolul următorHarta judeţelor după creşterile salariale