Deputatul bihorean Ioan Mang scrie într-o postare pe Facebook despre impozitarea marilor companii:

Cei care contestă modificările fiscale propuse de premierul Ciolacu folosesc ca argument necesitatea taxării marilor companii înainte de toate.

Ipocrizia acestor declarații constă în faptul că, atunci când PSD a propus o taxă de solidaritate care să fie plătită nu doar de bănci, ci de toate companiile mari, cu profituri excesive, a fost acuzat că atacă piața liberă.

La începutul anului, PSD a avertizat că taxa “este absolut necesară în contextul în care populația și firmele mici se confruntă cu o creștere substanțială a prețurilor” și reprezintă „o regulă corectă pentru toată lumea”.

Reprezentanții PNL au spus că NU sunt de acord.

Acum vedem că multe state UE au luat măsuri similare cu propunerea PSD. Uniunea Europeană chiar a impus o taxă de solidaritate pe veniturile excesive ale companiilor din sistemul energetic.

Economia nu trebuie să funcționeze doar pe criteriul competiției și al pieței libere, ci și pe principiul solidarității. (sursa)

Articolul precedentSondajele arată că dreapta și extrema dreaptă vor avea câştiguri semnificative la alegerile europarlamentare din 2024
Articolul următorAglomerație la punctele de trecere a frontierei din vestul țării. Câte persoane au ieșit din România în doar 24 de ore