Luni se face foarte cald pe la câmpie, iar în sudul Munteniei și în Bărăgan aerul devine greu de respirat. La munte, în centru, în est și în sud-est o să plouă destul de mult.

Maximele se încadrează între 24…25 de grade în depresiuni și 35 de grade în sud-estul țării.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde rămânem cu vremea călduroasă: în Bărăgan, maximele ajung la 33 de grade și vom resimți disconfortul termic accentuat. După-amiaza se înnorează și vin câteva serii de averse cu tunete și fulgere, iar în zona Dobrogei se pot strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim tot atmosferă instabilă. Mai ales în a doua parte a zilei vor fi perioade cu ploi destul de abundente. Temperaturile mai scad puțin față de ieri, dar va fi, în continuare, foarte cald: se vor înregistra 32 de grade.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina aversele apar tot după-amiaza. S-ar putea să cadă și grindină, iar vântul se întețește în timpul ploilor. Nu lipsesc perioadele însorite, iar maximele, în scădere față de ziua trecută, se opresc la 30 de grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se mai îndreaptă vremea. Avem soare în cea mai mare parte a zilei, dar e posibil să vină și o ploaie de scurtă durată, mai pe seară. Temperaturile se mențin la valori similare cu cele de ieri.

În ținuturile vestice urmează o zi frumoasă și se încălzește simțitor. E posibil să se-adune și câțiva nori de ploaie după orele prânzului, iar maximele ating pragul de 30 de grade.

În Transilvania rămânem cu atmosferă instabilă. Aversele apar după-amiaza și, în intervale scurte de timp, pot aduce peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi și tunete și fulgere, izolat o să cadă grindină, iar temperaturile urcă până la 30 de grade, pe la Alba Iula.

În Oltenia, în zonele mai joase domină atmosfera însorită. Se încălzește și maximele ajung la 32 de grade. În regiunile deluroase s-ar putea să se adune câțiva nori de ploaie, iar la munte vin averse destul de serioase.

În sudul țării, după-amiaza o să plouă destul de mult în zonele mai înalte. În rest, găsim soare și vreme bună. În sudul Munteniei se vor înregistra 32 de grade la umbră și căldura devine sufocantă din cauza stresului termic ridicat.

În București, în a doua parte a zilei vor fi ceva condiții de ploaie, dar în ansamblu avem soare și vreme bună. Se face mai cald: la amiază vor fi 32 de grade, iar peste noapte temperatura nu coboară sub 20 de grade.

Vremea la munte

În zona montană instabilitatea persistă. După-amiaza norii se înmulțesc și apar alte averse, cu tunete și fulgere. Vor fi și căderi de grindină, iar izolat se pot strânge peste 15…25 de litri de apă pe metru pătrat.

Marți, aceeași situație: se adună norii, iar în a doua parte a zilei mai vin câteva reprize de ploi consistente. Izolat, se pot acumula cantități mari de apă. Temperaturile din stațiuni cresc ușor.

Miercuri vin alte averse abundente, vor fi și fenomene electrice și se pot forma vijelii. Cantitățile de apă pot depăși 40 de litri pe metru pătrat. În masivele vestice se mai răcorește puțin.

Joi o să plouă pe arii extinse, în toată zona montană. În intervale scurte de timp se pot acumula cantități însemnate de apă, iar temperaturile scad ușor în majoritatea masivelor.

Vremea la mare

Atmosfera se menține instabilă și pe litoral. După prânz vor fi ceva înnorări și o să vină câteva ploi zgomotoase. Maximele ating 27 de grade pe plajă și 24 de grade în apa mării.

Marți se îndreaptă vremea și se anunță o zi excelentă pentru plajă: domină atmosfera însorită, briza va fi activă, iar temperaturile urcă până la 28 de grade.

Miercuri se încălzește și termometrele vor indica 30 de grade, la orele amiezii. Avem cer senin în cea mai mare parte a zilei, iar vântul are intensificări trecătoare.

Joi se face foarte cald și maximele ating 32 de grade. După-amiază se adună câțiva nori de ploaie, dar până atunci avem vreme frumoasă. În tot acest interval, apa mării are în jur de 24 de grade.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Nu se vor elimina facilitățile fiscale pentru sectorul IT / Este o minciună și o dezinformare că ar fi existat discuții în acest sens
Articolul următorHarta mediilor de 10 la Bacalaureat 2023