Un centru de date dintr-o zonă urbană din Germania a fost construit folosind imprimarea 3D și a devenit, totodată, cea mai mare clădire din Europa printată 3D.

Numită Wave House și localizată în Heidelberg, clădirea a fost proiectată de SSV împreună cu Mense Korte și creată de Peri 3D Construction pentru dezvoltatorul KrausGruppe. 

Aspectul clădirii care măsoară 600 mp este rezultatul unei încercări de a „condimenta” ceea ce, altfel, ar fi putut fi o clădire destul de plictisitoare, cum sunt majoritatea celor care găzduiesc centre de date.

Pe măsură ce se accentuează tendința construirii centrelor de date cât mai aproape de utilizatori, creatorii au simțit necesar ca noua clădire (și altele de acest gen) să fie mai atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Pentru construcție a fost folosită o singură imprimantă COBOD BOD2. Aceasta a creat un amestec reciclabil de ciment din mai multe straturi, la o rată de 4 mp pe oră pentru a forma pereții exteriori, care au o lungime de 54 m, o lățime de 11 m și o înălțime de 9 m. 

Fără finisaje, procesul de producție a durat 140 de ore, iar interiorul a fost desenat de un robot. (New Atlas)

Articolul precedentAu început înscrierile în clasa pregătitoare. Calendar și criterii de departajare
Articolul următorScade încrederea în democrație: Alegătorii din multe țări, inclusiv din România, spun că vor un lider puternic care să nu-și bată capul cu parlamentul sau cu voturile!…