Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat că viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, va demisiona atât din funcție executivă din administrația locală, cât și din cea de consilier local, anunță Turnul Sfatului.

”Am văzut comunicatul transmis de EPPO și am avut o discuție cu domnul Dumbravă. Mi-a transmis că va demisiona din funcțiile de consilier local și din cea de viceprimar. O va face atunci când se va întoarce din concediu”, a transmis Raluca Turcan.

Articolul inițial:

Viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă, a ajuns la o înțelegere cu procurorii europeni, după ce a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni în valoare de 34.500 de euro, anunță Parchetul European (EPPO) pe site-ul oficial, informează Turnul Sfatului.

Instituția a înaintat instanței un acord de recunoaștere a vinovăției, prin care viceprimarul Sibiului a recunoscut că a comis o fraudă cu bani europeni, înainte de a deveni primar

”Această fraudă cu subvenții a avut loc în legătură cu patru proiecte între martie și octombrie 2019, când inculpatul se afla în funcția sa anterioară de director și reprezentant al Casei Corpului Didactic Sibiu (CCD Sibiu).

În această perioadă, inculpatul a folosit și a prezentat mai multe documente și declarații false și inexacte organismului intermediar pentru Programul Operațional „Capital Uman” al UE, supravegheat de Ministerul Educației Naționale din România, pentru a primi o finanțare totală de aproximativ 700 000 EUR (3 352 307 RON). Întrucât frauda a fost detectată înainte ca întreaga sumă de finanțare să fie distribuită, prejudiciul real s-a limitat la aproximativ 34 500 EUR (164 373 RON)”, se precizează în comunicat.

În prezența avocatului său, Dumbravă a recunoscut săvârșirea infracțiunilor de care a fost acuzat, a acceptat cadrul juridic pentru care a fost inițiată procedura penală și a fost de acord cu sancțiunile impuse.

”Acestea includ o pedeapsă de 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare pe o perioadă de 3 ani. În plus, inculpatul va presta muncă în folosul comunității pentru o perioadă de 90 de zile”, anunță EPPO.

Mai multe informații pe acest subiect pot citite în Turnul Sfatului.

Articolul precedentMick Jagger a împlinit 80 de ani. Tocmai a încheiat un turneu pentru a sărbători șase decenii de carieră (VIDEO)
Articolul următorSOCIAL. Rata șomajului după etnia din care faci parte: Romii și ucrainenii sunt în frunte / De ce șomajul la ei este de 5 ori mai mare decât acum 10 ani