Lucrările de pe bucata din Autostrada Transilvania care au fost blocate ani de zile au fost reluate recent. Există șanse extrem de mari ca să fie dată în folosință mai devreme de termenul de finalizare al lucrărilor.

Tronsonul din Autostrada Transilvaniei care leagă Chețani de Câmpia Turzii va fi finalizat cu nouă luni înainte de termenul contractual, fapt ce reprezintă un nou „record național”, după cum spune Asociația Pro Infrastructură.

Asociația Pro Infrastructura a publicat un anunț video cu titlul „Strabag și Geiger, demonstrație de forță pe Autostrada Transilvania”. Această organizație a filmat din dronă tronsonul de la Câmpia Turzii la Chețani și a subliniat că deschiderea tronsonului la sfârșitul anului va duce la un nou record național.

După luni de proiectare, asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL a început lucrările la începutul anului. Contractul pentru aproximativ 420 de milioane de lei a fost semnat pe 26 octombrie, iar ordinul de începere a fost dat la sfârșitul lunii noiembrie. Termenul contractual este de 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție – mai exact, termenul de finalizare este august 2024.

sursa – adevarul.ro

Articolul precedentAdrian Câciu: 90% dintre români câştigă sub 4.000 de lei pe lună şi noi dezbatem despre 5.000 de lei pe zi cheltuiţi la UN comerciant! La altul, în aceeași zi, încă 5.000 de lei și tot așa. Limitarea este pe magazin! Dacă vrei să cheltui un milion de lei cash într-o zi, poți!
Articolul următorCum să nu fiți păcăliți de Black Friday. Recomandări ANPC: „GRATIS este doar cașcavalul din cursa de șoareci”