Franța consideră că este prematură ridicarea MCV-ului pentru România și Bulgaria, atât timp cât obiectivele de referință fixate pentru fiecare dintre țări nu sunt pe deplin atinse, arată un raport de informare al Comisiei pentru afaceri europene a Senatului francez privind statul de drept în Uniunea Europeană.

”Trebuie remarcat faptul că Franța consideră încă prematură ridicarea MCV-ului, inclusiv pentru Bulgaria, apreciind că progresul adevărat nu poate fi confirmat doar prin angajamente politice”, scrie în acest raport.

”Din punctul de vedere al Franţei, MCV trebuie menţiunt, atât timp cât obiectivele de referinţă stabilite pentru fiecare dintre cele două ţări nu au fost pe deplin atinse”, se mai arată în document.

De la aderarea în ianuarie 2007 a Bulgariei și a României la Uniunea Europeană aceste două țări au încă neajunsuri în ceea ce privește reforma sistemului judiciar și lupta împotriva corupției, precum și criminalitatea organizată în cazul Bulgariei. Aceste neajunsuri ar putea împiedica aplicarea eficientă a Legislației, a politicilor și programelor Uniunii Europene, arată raportul.
Raportul arată că MCV-urile nu au fost ridicate deși Bulgaria și România sunt state membre de peste 14 ani și Comisia continuă să publice rapoarte anuale privind punerea în aplicare a măsurilor.
Fără MCV, voința politică a guvernelor să implementeze reforme nu ar fi fost la fel, iar Bulgaria și România nu au progresat în același ritm și nici în manieră lineară, subliniază raportul.
În ceea ce privește România, Senatul francez subliniază că deși Comisia a remarcat progrese în ceea ce privește o serie de recomandări, s-au făcut și pași înapoi față de anii anteriori. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.