Carrefour România își extinde amprenta locală prin parteneriate cu șase noi cooperative agricole, anunță compania într-un comunicat de presă.

Carrefour România continuă investițiile în dezvoltarea sortimentului de produse locale și încheie parteneriate cu șase noi cooperative agricole din mai multe regiuni ale țării: Fierbinți, Beiuș, Ostrov, Târgu Secuiesc, Huși și Voinești.

Odată cu extinderea portofoliului de produse din România, retailerul atinge pragul de zece furnizori strategici de legume și fructe de proveniență locală, ce pot fi regăsite în toate magazinele Carrefour sub eticheta „Grădina Noastră”, personalizată în funcție de origine. Această măsură se afiliază misiunii globale Act for Food de promovare a unei alimentații curate.

„Localul a devenit standardul de excelență în materie de calitate când vine vorba de o alimentație sănătoasă, iar Carrefour este pionierul acestei direcții, fiind primul retailer care a implementat modelul de cooperativă în relația cu producătorii locali. Prin intermediul brandului umbrelă, Grădina Noastră, care unește cele zece cooperative partenere Carrefour, am dezvoltat o serie întreagă de programe cu dublu beneficiu, traduse în susținere pentru fermieri și comunitățile lor și produse proaspete, locale, pentru toți clienții noștri”, a declarat Julien Munch, CEO Carrefour România.

Cu o experiență semnificativă în domeniul agriculturii durabile și o suprafață de cultivare ce se întinde pe mai bine de 627 de hectare, agricultorii din aceste regiuni geografice raportează un volum al recoltei anuale de peste 35.000.000 unități de vânzare de fructe și legume, producția fiind preluată și comercializată integral în toate formatele de magazine din rețeaua Carrefour.


  • Grădina Noastră din Beiuș – afine, zmeură, mure, coacăze, hribi, ghebe, gălbiori și nucă

Formată dinșase familii de agricultori, Cooperativa Grădina Noastră din Beiuș este specializată în producția de fructe de pădure pe suprafețe extinse – 1 ha afine, 1 ha căpșune, 1,2 ha zmeură și 0,7 ha coacăze roșii.

Suprafețele de teren ale cooperativei sunt situate în depresiunea Beiușului, zonă cunoscută pentru solul fertil, ideal pentru agricultura durabilă, cu posibilități de mecanizare, bogat în elemente nutritive și cu o amprentă deosebită asupra aspectului și gustului produselor.

Înființată în urmă cu șapte ani, cooperativa își propune să atragă cât mai mulți producători și locuitori din zona Beiușului și împrejurimi.

„Nimic nu se compară cu prospețimea fructelor crescute la țară. Pentru mulți dintre noi, gustul unui fruct zemos, bine copt sub arșița verii ne trezește amintirea vacanțelor petrecute la bunici. Ne bucurăm că, alături de Carrefour, avem ocazia să aducem pe mesele românilor produse de calitate, cu gustul de odinioară”, a completat Dumitru Gal, fermier în Cooperativa Grădina Noastră din Beiuș.

Articolul precedentCum trăiesc și cum sunt plătiți bihorenii în comparație cu arădenii sau timișenii, după un deceniu și jumătate de conducere unică în fruntea ‘motorului economic’ al județului, Oradea
Articolul următorTemperaturi mai ridicate decât cele obișnuite în următoarele trei săptămâni/ Meteorologii au actualizat prognoza