La doar o zi după ce a fost demis, premierul Florin Vasile Cîțu a făcut ce știe el mai bine: o nouă ticăloșie! Penalul Cîțu, cu susținerea lui Iohannis, și-a plătit victoria de la congresul partidului. A fost un act emblematic pentru guvernarea eșuată, ticăloasă și incompetentă a PNL!

Cîțu a alocat banii de la bugetul de stat către primării strict după criteriul de apartenență la PNL! Această alocare discreționară nu a fost un act politic, ci pur și simplu un furt care lovește crunt nu partidele, ci direct pe români. Îi lovește mai ales pe românii care trăiesc la sate, acolo unde, la 1907, tot peneliștii trăgeau cu tunurile în oameni! Astăzi, ”urmașii” lui Brătianu dau ”tunuri” financiare, cu același efect criminal. Iar românii nu vor uita!

În județul Bihor, dar și în alte județe, prefectul PNL a ”omis” să se consulte cu primarii PSD și a trimis către Guvern o listă cu sume care nu are nimic de a face cu realitatea, cu problemele oamenilor și cu nevoile de dezvoltare ale localităților. A comis un abuz în cel mai ticălos mod posibil, faptă pentru care îi cer și de aici, din Parlamentul României, demisia! Îmi exprim, de asemenea, nădejdea că organele competente se vor sesiza din oficiu în acest caz. La fel, și în cazul lui Cîțu!

În loc să se ocupe de situația din sănătate și educație și să aloce bani pentru spitale sau pentru testele elevilor și ale cadrelor didactice, Cîțu și gașca sa au împărțit peste 200 de milioane de euro strict după apartenența politică a primarului! Ce le spune asta bihorenilor și tuturor românilor? Le spune că peneliștii nu au guvernat și nu au vrut niciodată să guverneze pentru toți românii. Le spune clar că nu le pasă decât de găștile peneliste și că, pentru împărțirea ciolanului între ei, sunt dispuși la orice. Inclusiv la a-i lăsa pe oameni să moară cu zile!

În 2021, PNL rămâne același partid nedemocratic, nereformat, care nu dorește să se implice și să guverneze pentru români, ci doar pentru proprii baroni locali. Este un grup organizat și pus pe furt, în care românii nu pot avea încredere. PNL a fost cândva un partid istoric. Sub Iohannis și Cîțu, PNL va ajunge, în curând, istorie!

Declarație politică, Camera Deputaților, 12.10.2021

Articolul precedentNelu Tătaru pune condiții: Vom avea valuri COVID până ce vom fi imunizați măcar 70%
Articolul următorCompensarea facturilor la electricitate și gaze ar trebui să se aplice din 1 noiembrie