Luni, temperaturile scad și în regiunile sudice, și vom avea o zi rece pentru luna octombrie, în toată țara. Va ploua slab în nord, centru și sporadic în rest.

Maximele pleacă de la 8 grade în Maramureș și vor ajunge la 20-21 de grade în sud și în sud-vest.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, atmosfera se menține închisă, o să plouă slab, pe suprafețe mari, iar temperaturile scad față de ziua trecută. La amiază vor fi valori foarte modeste pentru această perioadă, de cel mult 13 grade.

Și în ținuturile vestice găsim înnorări persistente, însă ploile apar doar izolat. Maximele în scădere față de duminică, vor ajunge la 21 de grade.

În Transilvania este foarte frig în primele ore ale zilei, mai ales în depresiuni, pe unde sunt și condiții de ceață. Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult noros, o să plouă, iar vântul prinde putere la munte la altitudini mari. Se răcește și maximele ajung la 17 grade în vestul provinciei.

Vremea la munte

Se răcește simțitor și în zonele de munte. O să plouă slab, pe suprafețe extinse în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, și local în celelalte masive. La altitudini mari, în nordul Orientalilor, apar precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și tot pe creste, vântul sufla cu 80 km/h.

Sursa: Pro TV

Articolul precedentCod galben de vânt în nouă județe
Articolul următorTransportator: „Eu nu mai pot să rezist pe județul Bihor, pentru că la fiecare trecere pe acolo îmi cer 20 euro pe autocar”