Prima doamnă a SUA, Jill Biden va vizita România şi Slovacia în această săptămână, pentru a-şi aduce sprijinul faţă de familiile ucrainene strămutate, care au fugit din fața invaziei rușilor.

Prima doamnă a SUA va pleca, joi, de la Washington spre România, cu oprire mai întâi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, vineri, unde se va întâlni cu militarii înainte de a se îndrepta sâmbătă spre capitala Bucureşti.

Astfel, la Bucureşti, Jill Biden va avea întâlniri cu membri ai Guvernului României, precum şi cu lucrători umanitari.

România are în prezent cel mai mare aflux de refugiaţi ucraineni după declanșarea invaziei Rusiei (după Polonia), cu sute de mii de ucraineni trecând graniţa în ţară de când a început războiul în urmă cu trei luni, potrivit Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, informează CNN.

Jill Biden, profesor de colegiu, va petrece, de asemenea, timp la Bucureşti cu cadre didactice care predau copiilor ucraineni strămutaţi.

Sâmbătă seară, Biden va călători la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei Statelor Unite înainte de a pleca a doua zi spre Kosice şi Vysne Nemecke, Slovacia, pentru a se întâlni cu refugiaţii ucraineni. Biden îi va saluta şi pe localnicii slovaci care şi-au deschis casele familiilor din Ucraina care caută refugiu. (sursa)

Articolul precedentSRI avertizează asupra unor posibile atacuri de tip ransomware la scară largă/ Hackerii s-ar putea folosi de adresele de e-mail ale instituţiilor din România pentru a induce în eroare victimele/ Recomandări de securitate și pentru Whatsapp, SMS, Signal sau Telegram
Articolul următorSite-urile aeroporturilor din România, inclusiv cel din Oradea, au căzut, după ce au fost atacate de hackeri