Conform surselor noastre, cei trei consilieri locali ai PSD, Florica Bungău, Adrian Madar și Liviu Sabău-Popa, cu sprijinul vicepreședintelui PSD Bihor Florian Sîrca, au depus două proiecte de hotărâre de consiliu local prin care își propun despăgubirea orădenilor de la care Primăria a încasat taxe și impozite abuzive dar și, prin al doilea proiect, sprijinirea micilor producători din zonă și a cumpărătorilor din Oradea, afectați de creșterile de prețuri.

De altfel, președintele PSD Oradea, senatorul Florian Bodog, anunța săptămâna trecută noi acțiuni ale organizației municipale social democrate venite în sprijinul orădenilor.

PSD, spunea Florian Bodog, va depune o inițiativă prin care să corecteze hotărârea luată abuziv de majoritatea PNL privind stabilirea impozitelor și taxelor din Oradea. Ne referim, spunea acesta, la trecerea unor terenuri arabile din intravilanul orașului în categoria “curs-construcții”, ceea ce a condus la majorarea ilegală chiar și de patru ori a impozitelor plătite.

Subiectul a fost adus în atenția publicului de către Florian Sîrca, unul dintre vicepreședinții PSD la nivel de județ.

Al doilea proiect de HCL vine în sprijinul micilor producători bihoreni, mai ales din zona Oradiei și cere înființarea unor piețe volante săptămânale, organizate în diverse zone din municipiu.

Conform surselor noastre, consilierii locali ai PSD vor organiza luni o conferință de presă transmisă online, ocazie cu care vor veni cu detalii oficiale privind aceste inițiative.

Articolul precedentTemperaturile încep să scadă de vineri. Director ANM: ”Nu e exclus ca iarna să se extindă”
Articolul următorUn ziar apropiat democraților invocă posibilitatea ca Biden să fie înlăturat din cauza sănătății mintale precare