Site-urile principalelor aeroporturi din România au fost atacate, duminică seara, multe dintre acestea fiind indisponibile în jurul orei 23:30.

Este vorba de site-urile aeroporturilor din București, Timișoara, Cluj Napoca, Arad, Baia Mare, Constanța, Craiova, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș.

UPDATE 06:44 – Și-au revenit site-urile aeroporturilor din Cluj, Timișoara, Arad, Constanța, Craiova, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș. În continuare nu funcționează cele ale aeroporturilor din București, Baia Mare și Târgu Mureș.

UPDATE 08:03 – Toate site-urile aeroporturilor sunt funcționale.

Cei care au încercat să le acceseze în cursul nopții au primit diferite mesaje, de genul:

Specialiștii din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au blocat în weekend mii de atacuri malițioase care vizau site-urile unor instituții din România. S-a înregistrat o creștere semnificativă a atacurilor cibernetice, anunţă STS, duminică, într-un comunicat de presă.

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet a amenințat că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri.

Serviciul Român de Informaţii a avertizat sâmbătă, asupra unor potenţiale atacuri de tip ransomware la scară largă în ţara noastră, prin utilizarea unor adrese de mail aparţinând unor instituţii din România.

Poliţia Română a anunţat sâmbătă că site-ul propriu a fost vizat de un atac.

Tot sâmbătă, site-ul Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost ținta hackerilor, fiind indisponibil câteva ore.

Primele site-uri atacate au căzut însă vineri – site-urile guvernului, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră, CFR, OTP Bank și PSD.

Amintim că grupul Killnet a precizat într-un mesaj postat pe Telegram că atacurile au avut loc în urma declarațiilor președintelui Senatului, Marcel Ciolacu, care a promis “asistență maximă” în furnizarea de arme letale Ucrainei de către România.“Răspunsul nostru oficial: Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut Guvernul României”, a transmis Killnet.

Aceștia fac însă o confuzie pe care a subliniat-o vineri însuşi Ciolacu. El nu este preşedintele Senatului, ci al Camerei Deputaţilor. De altfel, Florin Cîţu este cel care a declarat că trebuie să trimitem arme în Ucraina. (sursa)

Articolul precedentSoția președintelui SUA, Jill Biden, va veni în România
Articolul următorNebunia continuă. O companie a strâns aproape 300 de milioane de dolari în criptomonede din vânzarea de terenuri VIRTUALE