Nu va mai fi nevoie să pierdem timp încercând să descifrăm scrisul mic de pe lista cu ingredientele produselor alimentare. Etichetele vor arăta, de la distanță, cât de sănătoase sunt produsele. Culoarea va fi cea care va transmite mesajul. Parlamentarii discută despre cum se va aplica în România sistemul clasificării alimentelor pe bază de culori, de la verde la roșu.

Șase nuanțe s-ar putea regăsi pe etichetele produselor alimentare: de la verde la roșu, în funcție de cât de sănătoase sunt. Conținutul de zaharuri, grăsimi, sare, fibre alimentare și proteine va determina culoarea de pe ambalaj, potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere.

Cele mai dietetice alimente sunt marcate cu A, pe fond verde închis, iar cele cu mai multe grăsimi saturate, zaharuri și sare, sunt marcate cu E pe fond roșu.

Scopul etichetelor colorate este să-i ajute pe oameni să mănânce mai sănătos, dar și să îi determine pe producători să fie mai atenți la calitatea produselor și a ingredientelor. Parlamentarii discută în ce măsură ar putea fi implementate în România.

Sistemul de etichetare bazat pe culori se aplică deja voluntar în mai multe țări europene printre care Spania, Elveția sau Polonia. (sursa)

Articolul precedentPetreceri de 1 Mai ca înainte de pandemie. Cum arată distracția pe litoral, după doi ani de restricții
Articolul următorSRI avertizează asupra unor posibile atacuri de tip ransomware la scară largă/ Hackerii s-ar putea folosi de adresele de e-mail ale instituţiilor din România pentru a induce în eroare victimele/ Recomandări de securitate și pentru Whatsapp, SMS, Signal sau Telegram