Un brașovean care s-a înscris în programul Casa Verde 2023 pentru a-și instala pe casă panouri solare a fost sunat recent prin call-center pentru o ofertă de la o firmă de instalații din Voluntari, în condițiile în care Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) nu a publicat încă lista instalatorilor acreditați, iar datele personale ale celor înscriși în program nu sunt publice, dezvăluie Hotnews.

„Am fost sunat de la un call-center și mi s-a oferit un contract care trebuie semnat doar cu o firmă, SC ROMOFFICE CONSTRUCT HOLDING AG SRL, din Voluntari, contractul având valabilitate până pe 14 iulie, cu o zi înaintea publicării pe AFM. Din ce înțeleg, în mod normal, accesul la dosarele aplicanților se face doar după ce firma este acceptată în program și clienții îi permit accesul. Voi face plângere și la Autoritatea pentru protecția datelor cu caracter personal”, a semnalat brașoveanul pentru sursa citată.

„Cei de la AFM ne-au anunțat că suntem autorizați și au anunțat public că urmează să fie publicată lista pe data de 15 iulie”, a explicat reprezentantul firmei în momentul în care a fost contactat de reporteri.

Ministerul Mediului a anunțat că a fost sesizat de mai mulți cetățeni cu privire la o posibilă scurgere de informații de la AFM și va trimite Corpul de Control să verifice situația.

„MMAP a primit, în ultimele zile, mai multe sesizări scrise și telefonice de la cetățeni care reclamau o potențială scurgere de informații cu datele de identificare ale beneficiarilor înscriși în programul Casa Verde Fotovoltaice – editia 2023 și care, ulterior, ar fi fost contactați de diversi agenți economici pentru a își oferi serviciile.

Astfel, ministrul Mircea Fechet a dispus Corpului de control al ministrului să verifice dacă aspectele semnalate se confirmă.

Controlul vizează Administratia Fondului pentru Mediu și va demara în perioada imediat următoare. În urma verificărilor, vor fi luate măsurile legale care se impun, după caz”, a precizat directorul de comunicare din Ministerul Mediului pentru Hotnews. (sursa)

Articolul precedentNumărul centrelor sociale închise în urma controalelor a ajuns la 21/ Alte 27 de astfel de centre au activitatea suspendată
Articolul următorGabriela Firea a demisionat