Şapte fabrici cu o valoare cumulată a investiţiilor de 1,2 miliarde de euro încep producţia în 2024, în ţara noastră.

Acestea vor produce anvelope, baterii, materiale de izolaţii, gips-carton şi profile metalice, echipamente de încălzire, medicamente, componente industriale şi pentru electrocasnice sau elemente de zidărie.

Toate aceste investiţii mari vor crea anul acesta peste 1.000 de locuri de muncă în producţie la nivelul întregii ţări.

Investiţiile în fabrici anunţate în România anul trecut şi în a doua jumătate a anului 2022 urmează să prindă viaţă anul acesta.

Companiile care investesc în producţie în România o fac pentru că văd potenţialul pe care ţara îl are şi pentru că sunt de părere că este o destinaţie bună pentru investiţii.

„România este atractivă din mai multe puncte de vedere, atât din perspectiva oa­menilor – avem aici oameni de specialitate, care vorbesc limbi străine -, cât şi din perspectivă geopolitică.

Antreprenorii şi multinaţionalele au nevoie de sprijin în egală măsură pentru că se creează o competitivitate. Antreprenorii trebuie să fie la nivelul multinaţionalelor care vin în România, iar această concurenţă nu face decât să-i ajute şi pe unii şi pe ceilalţi“, spunea recent într-un interviu ZF Adrian Garofeanu, general manager la Knauf Insulation, companie care are în derulare o investiţie în două unităţi de producţie de materiale de izolaţii, gips-carton şi profile metalice.

Poziţia geografică a României este un atu atunci când vine vorba de investiţii importante în producţie.

Totodată, îmbunătăţirea infrastructurii la nivel naţional şi faptul că există deschidere din partea statului pentru investiţii în producţie cântăresc considerabil în decizia investitorilor. (sursa)

Articolul precedentCât este amenda pentru parcare neregulamentară în 2024. Șoferii riscă o sumă piperată
Articolul următorDosar penal pe numele unui bărbat din Oradea bănuit că ar fi instigat prin mesaje online să fie blocate Valea Oltului și DN1 între Brașov și Ploiești