Meteorologii au emis noi alerte de ninsori abundente, ploi și vânt puternic. La munte se va depune un strat consistent de zăpadă, iar pentru trei județe a fost emis cod portocaliu.

De la ora 10.00 a intrat în vigoare o avertizare cod galben de precipitații însemnate cantitativ și ninsori la altitudini de peste 1400 m. În Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25…30 l/mp, iar izolat de 40 l/mp. Vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Avertizarea este valabilă până miercuri dimineață, la ora 8.00.

Pentru același interval a fost emisă și o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ și vânt puternic. Temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă. În Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Marți, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45…55 km/h.

Azi, până la ora 22.00, este în vigoare și o avertizare cod portocaliu de ninsori abundente și depunere de strat consistent de zăpadă.

În zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50…70 l/mp. (sursa)

Articolul precedentCoaliția Rogerius: Primăria se consultă doar cu președinții de asociații de proprietari înregimentați politic!
Articolul următorRomânii sar în ajutor maghiarilor rămaşi fără preşedinte: „Vă dăm noi unul”