Cancelarul german Agela Merkel deține probe ale unor tentative de atacuri cibernetice ale Rusiei! Declaraţia a fost făcută în faţa deputaţilor reuniţi în Camera inferioară a Parlamentului.

Angela Merkel a făcut referire la un atac cibernetic care a vizat în 2015 atât Camera Deputaţilor, cât şi serivciile sale. Potrivit presei germane, hackerii au sustras, în paralel cu acest atac cibernetic, date personale de pe un serviciu de mesagerie al cancelarului. Şefa cancelariei din Berlin a anunţat că un suspect a fost deja identificat de anchetatori.

Angela Merkel, cancelarul german:„Pot să spun cu sinceritate că acest lucru îmi face rău. În fiecare zi încerc să am cele mai bune relaţii cu Rusia, iar pe de altă parte există probe atât de tangibile că forţele ruse fac acest lucru. Neplăcut e puţin spus. Mi se pare scandalos. Nu am fost singură persoană afectată în Bundestagul german. Au fost mulți alți membri ai Parlamentului. Indignarea se aplică și în cazul lor.”

De asemenea, FBI și Agenția de securitate cibernetică din SUA au avertizat că hackeri care au legătură cu guvernul chinez încearcă să fure cercetările făcute despre noul coronavirus.

Atacurile ar fi vizat informații despre descoperirea unui vaccin și a unui tratament pentru combaterea Covid-19, susțin oficialii americani, citați de CBS.

”Posibilul furt de informații pune în pericol livrarea unui tratament eficient în SUA”, se arată în comunicatul celor două agenții de securitate.

Organizațiile care efectuează cercetări în legătură cu Covid-19 au fost sfătuite să își sporească măsurile de securitate.

”Cu siguranță, am descoperit activități de recunoaștere și unele intruziuni, mai ales la instituțiile care au declarat public că realizează studii despre noul coronavirus”, au declarat încă de luna trecută reprezentanții FBI.

”Cele mai valoroase drepturi de proprietate intelectuală în acest moment se referă la vaccinul pentru Covid-19”, a declarat Robert Hannigan, un fost șef al serviciilor secrete din Marea Britanie.

Serviciile secrete din SUA și Marea Britanie au emis un avertisment comun săptămâna trecută, care includea și companiile farmaceutice pe lista țintelor hackerilor.

Rusia, China, Iran și Coreea de Nord și-ar fi intensificat activitatea cibernetică și eforturile de dezinformare în legătură cu noul virus, mai scrie CBS, care citează surse din agenții guvernamentale și din firme de securitate cibernetică.

sursa

Articolul precedentAnaliză: Topul localităților din România cu cele mai puternice economii. Oradea?
Articolul următor15 Mai! Avem o MARE problemă de încredere. În noi înșine!