Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a instituit un Cod galben vizând risc de viituri pentru râuri din 15 judeţe, până joi, la ora 8:00, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al INHGA, bazinele hidrografice afectate sunt Vişeu, Iza, Tur, Someş, Mureş, Siret şi Jijia, (judeţele: Maramureş, Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Sălaj, Harghita, Mureş, Suceava, Neamţ, Bacău, Covasna, Vrancea, Botoşani şi Iaşi), unde sunt posibile creşteri de debite şi niveluri, cu probabilitatea depăşirii cotelor de atenţie.

De asemenea, atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa Năsăud. (sursa)

Articolul precedentCod galben de caniculă în Bihor!
Articolul următorCâte ore petrece un copil român în fața device-urilor și cât de des consumă fast food? „Sportul ar trebui pus la loc de cinste în viața copiilor”